'TO NEMA VEZE S MOJIM TRENEROM...'

VIDEO: NIKOLA KALINIĆ PREDSTAVLJEN U MADRIDU KAO VELIKO POJAČANJE Evo kako je Kale po prvi puta objasnio svoje izbacivanje iz reprezentacije!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. kolovoz 2018. 15:57

Nikola Kalinić danas je predstavljen kao novo pojačanje Atletico Madrida, a između ostalog, morao je Kale pred novinarima u Madridu odgovoriti i na pitanje o izbacivanju iz hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

"Što je bilo u reprezentaciji, bilo je. To nema veze s mojim trenerom Simeoneom u Atleticu i s njim o tome nisam pričao, nego ima veze s izbornikom reprezentacije koji nije računao na mene na Svjetskom prvenstvu. S obzirom da nisam igrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, nisam htio primiti srebrnu medalju jer nisam pomogao Hrvatskoj u tom velikom uspjehu. Mene sada čekaju novi izazovi s Atleticom, a to je prošlost", poručio je Kale kojem je Atletico šesti klub u karijeri.

"Dat ću sve od sebe za ovaj klub i pomoći da zajedno ispunimo zadane ciljeve. Odigrao sam pola sata u prijateljskoj utakmici s Interom, ali to je tek početak, bit će vremena za prilagodbu".

Kaliniću je na predstavljanju dobrodošlicu poželio predsjednik Atletica Enrique Cerezo:

"Doveli smo vrlo talentiranog napadača koji je u vrlo jakoj talijanskoj ligi dokazao da je veliki strijelac".

Aktualni viceprvak Španjolske i pobjednik Europa lige za Kalinića će Milanu platiti 15 milijuna eura u četiri rate tijekom iduće tri sezone, a u Atleticu ga čekaju dva strašna napadača, Diego Costa i Antoine Griezmanu. Španjolski mediji Hrvatu predviđaju klupu...

"Oni su možda i dva najbolja napadača Europe. Ali ja sam došao boriti se za svoje mjesto u momčadi. Mislim da će biti mjesta za svakoga jer nas čeka dosta utakmica, ali njih dvojicu jako cijenim".

Kalinić će biti zamjena za francuskog napadača Kevina Gameira (31) koji je danas napustio Madrid i potpisao za Valenciju.

"Postigli smo dogovor s Atleticom vezan za transfer Kevina Gameira", objavila je Valencia koja je prošlu sezonu Primeri okončala na četvrtoj poziciji.

Gameiro je u Atleticu proveo posljednje dvije sezone, a prethodno je igrao za još jednog španjolskog prvoligaša Sevillu.

Linker
19. travanj 2024 09:07