Screenshot
JEDVA JE DOČEKAO

VIDEO: PRVO POJAČANJE HAJDUKA POSLALO NAJLJEPŠU PORUKU NAVIJAČIMA Igrao je za Juventus i Torino, a baš je ove sezone pokazao koliko može

Nakon potpisa ugovora Tahiraj će već danas krenuti prema pripremnoj bazi Bijelih gdje se očekuje navečer. Od ponedjeljka ujutro na dispoziciji je treneru Siniši Oreščaninu.
Piše: Frane VulasObjavljeno: 13. siječanj 2019. 12:01

Francesco Tahiraj novi je igrač Hajduka. Albanski nogometaš rođen u Italiji stigao je jučer ujutro u Split na liječničke preglede, a potom je poslijepodne potpisao za "bijele" na tri i pol sezone, do ljeta 2022. godine.

- Presretan sam što je transfer konačno realiziran, od početka sam imao samo jednu želju - doći u Hajduk. Veselim se prvom treningu, želim opravdati povjerenje koje mi je pruženo i pokazati zbog čega sam doveden - rekao je Tahiraj za službenu stranicu Hajduka.

Već dvadesetak dana u javnosti se vrtjela priča oko dolaska Tahiraja u Hajduk, piše Slobodna Dalmacija. Nakon što su se u petak na vijesti o tome kako su Tahiraj i klub s Poljuda pred konačnim dogovorom pojavile i informacije iz kosovskih medija kako je igrač sve dogovorio s Dinamom, pokazalo se to ipak samo kao "patka". Tahiraj je stigao na Poljud, sve je finiširano i vrlo brzo bi se novim suigračima trebao priključiti na pripremama u Turskoj. Prema planovima već do kraja današnjeg dana bi trebao biti u Beleku. U Hajduku će nositi dres s brojem 47.

Mladi 22-godišnji nogometaš je prva akvizicija poljudskog kluba ovog prijelaznog roka. Tahiraj je bivši U19 reprezentativac Albanije, a ima i talijansko državljanstvo. Rođen je u Torinu te je u mlađim kategorijama bio član Juventusa i Torina (oba kluba slala su ga i na posudbu u Carpi). Potom je seniorsku karijeru gradio u Sloveniji, prvo u Zavrču, a zatim i u Aluminiju u kojem je posljednjih dvije i pol godine. U klubu iz Kidričeva ove sezone je u 18 ligaških utakmica postigao čak devet pogodaka uz četiri asistencije. Nakon prvog dijela sezone Aluminij je na odličnom trećem mjestu, iza Olimpije i Maribora. Prošle sezone Tahiraj je u prvenstvu imao učinak od šest golova i dvije asistencije.

Kadar momčadi trenera Siniše Oreščanina ostao je dodatno oslabljen u ofenzivnom dijelu nakon što je s Hajdukom II u Splitu ostao napadač Ahmed Said Said koji bi trebao promijeniti sredinu. Tahiraj može pokrivati nekoliko pozicija u ofenzivnoj liniji. Nominalno je desno krilo, ali može igrati i polušpicu, ofenzivnog veznog, lijevo krilo.

Linker
27. travanj 2024 06:47