Screenshot: Twitter
'NAJVEĆA GREŠKA BARCELONE'

VIDEO: 'TKO JE ON? PA TAJ KLINAC ISMIJAVA ZVIJEZDE REALA' Pogledajte snimku nakon koje je svijet upoznao Kuba: 'On je jedan od najvećih talenata...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2019. 22:10

Vijest da je Real prije mjesec dana doveo japanskog tinejdžera Takefusu Kubu zaobišla je, razumljivo, svjetske naslovnice. U ljetu višemilijunskih transfera, posao od 2 milijuna za 18-godišnjeg japanskog veznjaka bila je zanimljiva tek utoliko što je mladi talent prije dolaska na Santiago Bernabeu već igrao i za - Barcelonu.

No, jedna snimka s Realovog treninga ovoga tjedna podsjetila je zašto su japanski, ali i europski mediji Kubu prozvali 'najvećim talentom kojeg ćete vidjeti ovoga desetljeća'.

U zanimljivom videosažetku s treninga Reala, mladi japanski veznjak kao osica prolazi i lakoćom zabija kraj zvijezda poput Raphaela Varanea, Marcela i Keylora Navasa, i već na prvi pogled impresionira brzinom i tehničkim sposobnostima.

Snimka je u par dana postala viralna, mnogi su se zapitali tko je Realov tinejdžer koji takvom lakoćom, makar i na treningu, vrti puno starije i iskusnije suigrače. Kubo je u Real stigao iz vodećeg sastava japanske lige FC Tokyja, za koji je ove sezone zabio četiri gola u 13 utakmica. Iako ima tek 18 godina, o njemu se u Japanu zna baš sve i jedna od najvećih zvijezda tamošnjeg nogometa.

Odigrao je već i četiri utakmice u dresu A reprezentacije Japana, a Europa će ga upoznati vrlo brzo, tvrdi sportski komentator Gabriele Anello koji Kubu prati dugi niz godina.

Mladi Japanac je, naime, odmalena na glasu kao veliki talent, a to je prepoznala i Barcelona koja ga je prije osam godina kao desetogodišnjaka dovela u La Masiju. Međutim, sa 14 godina Kubo se morao vratiti u Japan nakon što se Barca našla pod sankcijama FIFA-e zbog kršenja pravila pri dovođenju stranih maloljetnih igrača.

Sada u drugoj momčadi Reala čeka pravu priliku.

"Kubo bi mogao biti najveći nogometni talent kojeg ćete gledati sljedećeg desetljeća. U tehničkom smislu, on je istinski supertalent, zbog čega su ga već prozvali 'Japanskim Mesijem'. Međutim, koliko god to pretenciozno zvučalo, on je igrač koji ima baš sve, reklo bi se. - zaokružen paket. Ima brzinu, gotovo natprirodno razvijene reflekse, dribling koji slama protivnike, i odličan pregled igre što mu uvelike olakšava i postizanje golova i namještanje sjajnih šansi suigračima", kaže Anello čiju priču potkrijepljuju i brojke.

Kubo je u prvoj momčadi Tokija debitirao sa samo 15 godina, a već par mjeseci poslije zabio je i prvi gol u japanskoj prvoj ligi, postavši tako najmlađi strijelac u povijesti lige.

"On je u velikom stilu zatresao japanski nogometni svijet. Kao klinac je snimao reklame koje su prikazivane u poluvremenima utakmica prve lige, i to još i prije nego je debitirao u prvoj momčadi", objašnjava Anello.

Zanimljivo na kraju ove priče zvuči i ocjena bivšeg trenera mlađih Barceloninih kategorija Joana Vile: "Odlazak Kuba bila je najveća greška Barcelone u dugo, dugo vremena".

Linker
19. travanj 2024 13:24