Screenshot: Youtube
NAJOZBILJNIJA META 'BIJELIH'

VIDEO: UPOZNAJTE IGRAČA KOJI JE VELIKA ŽELJA HAJDUKA Trenirao ga je slavni trener Manchester Uniteda, a igrao je s čudom od djeteta

LEKE JAMES Nigerijski napadač norveškog prvaka Moldea želja Hajduka
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. siječanj 2020. 12:04

Leke James, 27-godišnji nigerijski napadač iz norveškog prvaka Moldea, na meti je Hajduka. Mora se priznati, do sada najozbiljnije ime u potrazi za pravim pojačanjem u napadu, jer James je prošle sezone, koja je završila početkom studenoga, postigao 17 zgoditaka za Molde, čime je dosegnuo drugo mjesto na ljestvici strijelaca, četiri manje od golgetera lige, Borvena iz Odd Grenlanda.

Logično je da takav igrač ima i ugovor, pa je James vezan uz Molde do kraja 2020. godine, a Transfermarkt mu drži cijenu na 1 milijun eura.

Visok 188 centimetara

James je klasični napadač, visok je 188 cm uz 80 kg težine i igra na poziciji prave devetke. Igrač kakvog nema u kadru, igrač kakvog traži Igor Tudor. U karijeri se James nije previše nauživao europskog nogometa, dapače, igrao je samo u Norveškoj. Četiri godine za Aalesund, potom dvije u Kini za drugoligaša Beijing BSU da bi od kolovoza 2018., poslije šest mjeseci bez kluba, dospio u Molde. Prvi trener u Moldeu bio mu je aktualni strateg Manchester Uniteda, Ole Gunnar Solskjaer, a u napadu je igrao zajedno s Erlingom Brautom Halandom, norveškim wunderkindom koji je u međuvremenu došao već do Borussije Dortmund.

U norveškom prvaku Nigerijac ima upisane 52 utakmice uz 28 pogodaka. Četiri je postigao i prošlog ljeta u kvalifikacijama za Europsku ligu, međutim statistika je i tu pokazala svoju varljivost. Od četiri zgoditka tri je ubacio u jednoj utakmici i to islandskom Reykjaviku.

Jasno, taj podatak ne umanjuje zanimljivu perspektivu koju nudi Leke James. Uz sunarodnjaka Eduoka lakša bi mu bila i adaptacija, a pritom bi i Eduok imao s kim podijeliti splitske dane. U svakom slučaju zanimljiva opcija za pojačanje u napadu, a za finiširanje ostaje “samo” pitanje odštete. Napad na nigerijski pogon?

Linker
18. travanj 2024 19:32