CROPIX
MAKSIMIRSKA POJAČANJA

VIDEO: VIŠE NEMA NIKAKVE ZAPREKE NI UPITNIKA! Rođeni Zagrepčanin morao je proći 'pola svijeta', a sada po prvi put u karijeri stiže u Dinamo!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. svibanj 2018. 10:00

Nikakve zapreke i upitnika nema. Mislav Oršić uskoro bi, moguće do kraja tjedna trebao i formalno postati Dinamov igrač. Dogovoreni su svi gabariti suradnje, preostaje još samo da Oršić prođe liječnički pregled i potpiše ugovor.

Dobro, nije to uvijek formalnost, treba napisati “ako prođe liječnički”, jer znamo da temeljita Dinamova liječnička služba ne potpisuje dopuštenja ako igrači nisu potpuno zdravi.

25-godišnji Oršić je rođeni Zagrepčanin koji je karijeru počeo u Kustošiji, a mi ga najviše pamtimo kao igrača zaprešićkog Intera, iz kojeg je otišao u talijansku Speziju prije pet godina. Karijeru je gradio i u Rijeci, Celju, igrao je i u Kini, a trenutačno je igrač korejskog Ulsana.

U nedavnom razgovoru za SN je potvrdio da bi transfer u Dinamo za njega bio ispunjenje sna.

"Iskreno se nadam da - hoće! Bilo bi to sjajno, dolazak u Dinamo moja je ogromna želja. Također, supruga je trudna, treba roditi u srpnju, bilo bi lijepo da se vratim doma".

Zasad su zgotovljeni transferi Šunjića, Menala, Moharramija i povratnika Šituma. Najbliži dolasku je upravo Mislav Oršić, koji se sviđa i Nenadu Bjelicu, a Dinamov trener veliki je adut i u privlačenju Carlitosa, prvog strijelca poljske lige.

Koji ima dobre ponude i iz drugih država, čak i Španjolske, ali izuzetno cijeni Bjelicu i da on nije u Dinamu, Maksimir mu vjerojatno ne bi više ni bio opcija. Nema nekih novih informacija niti oko dolaska Damiena Da Silve, pregovara se, on je ozbiljan “pick”, premda francuski mediji govore o ponudama St. Etiennea i Bordeauxa, nekih španjolskih klubova.

Kakvu će ulogu imati Nenad Bjelica u transferima? Sigurno neće jedini odlučivati i predlagati, ali ga se dosta toga pita, on daje onaj zadnji zaključak. Također, svojim vezama u raznim zemljama (Austrija, Italija, Poljska, Španjolska) može sukreirati sportsku politiku i raditi na pojačanjima. Uglavnom, imat će puno više posla izvan terena no što je imao, primjerice, u Lechu ili Speziji. Za početak, došao je Šitum, s njim Bjelica ozbiljno računa.

- Mario donosi ozbiljnost, profesionalnost, domaći je dečko, ne treba mu adaptacija. Može igrati na četiri pozicije, s njime ćemo dobiti jačinu i širinu, a koristit ću ga najviše na bekovskim pozicijama. Gdje god ga staviš, on svoje napravi - rekao je Dinamov trener.

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo - Olympique Lyon. 
Na fotografiji: Mario Situm.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Linker
25. travanj 2024 11:29