Ohandza
 Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
HAPPY END

VIŠE NITKO VIŠE NE MOŽE REĆI DA JE OTPISAN Hajduk povlači veliki potez - sprema se ugovor koji će oduševiti navijače i vratiti stvari na pravo mjesto

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. veljača 2018. 15:03

Hajduk priprema novi, bogatiji ugovor za Francka Ohandzu. Kamerunac uskoro ulazi u kategoriju najbolje plaćenih napadača Bijelih. Sjajne igre 26-godišnjeg napadača, njegov preporod u Kopićevu mandatu rezultirali su velikim preokretom u razmišljanju Nadzornog odbora. Ohandza bi trebao uskoro dobiti prijedlog novog ugovora s mjesečnom plaćom od 19.000 eura koliko imaju Almeida i Futacs.

Nemali problemi

U Hajduk je došao u ljeto 2015. na poziv tadašnjeg sportskog direktora Gorana Vučevića potpisavši ugovor na dvije godine s mjesečnom plaćom od 8.000 eura. Na godišnjoj razini 96.000 eura. U drugoj sezoni boravka na Poljudu započeli su pregovori koji u jesen 2016. nisu dobro krenuli. Ohandzin menadžer nije bio zadovoljan, a pritom su u javnost izašle sve brojke.

- Ako ih ja nisam plasirao medijima, onda je to mogla uraditi samo druga strana u pregovorima - grmio je u studenome 2016. Oliver Koenig, zastupnik kamerunskog napadača.

Ohandza je zbog toga trpio i uvrede navijača, prolazio je teške dane u Hajduku, bio je i na rubu preseljenja na tribine, u drugu momčad... sve zbog neproduljenog ugovora. Ali, uoči odlaska na pripreme u Tursku, Ohandza je potpisao produljenje ugovora po kojem je dobio mjesečni iznos od 12.000 eura s bonusom od 1250 eura po svakom zgoditku nakon pet postignutih u sezoni. Time su strasti stišane, Ohandza je nastavio igrati s ugovorom do ljeta 2018.

Ali, bio je u dubokoj sjeni Ercega i, posebno, Futacsa. Treći napadač u formaciji 4-4-2, u Carrilla je najčešće počinjao s klupe, međutim i u takvom statusu spasio je Španjolca velikih neugodnosti u Bugarskoj, u prvom europskom kvalifikacijskom dvoboju protiv Levskog. Zabio je za 1:1 u finišu dvoboja ugasivši nade Bugara u europski prolaz. Ali, nije mu to bilo dovoljno da se izbori za mjesto u startnoj postavi, kod Carrilla je čak i poslije ozljede Fuatcsa bio treći. Jer, stigao je Almeida, pa je Ohandza ponovno imao titulu Franck The Third. Franck Treći.

U tim trenucima, krajem rujna i početkom listopada, vladalo je razmišljanje kako je Ohandza već otpisan, kako bi se u zimskom prijelaznom roku već mogao raskinuti njegov ugovor s Hajdukom. Ali, u samo dva mjeseca sve se okrenulo.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
22. travanj 2024 11:02