Vinkovci, 140418. Utakmica 29. kola HT Prve lige, NK Cibalia - GNK Dinamo. Na fotografiji: Nikola Jurcevic trener Dinama.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX

DEBI U NJEGOVOM ZAGREBU

VRHUNAC KARIJERE LEGENDE VATRENIH - OVOGA PUTA NA SUPROTNOJ STRANI 'Nevjerojatno da se stvari tako poklope! Bit će mi neobično, ali takav je život'

AUTOR:
  • Robert Šola

 • OBJAVLJENO:
 • 12.02.2019. u 18:56

 • DEFINITIVNO Hrvatski trener službeno postao novi šef stručnog stožera jednog od suparnika Vatrenih u kvalifikacijama za EP 2020.

  Nikola Jurčević (52) od jučer je i službeno izbornik nogometne reprezentacije Azerbajdžana.

  - Sretan sam i ponosan jer sam dobio priliku trenirati reprezentaciju jedne države, a to je uvijek velika stvar - kazao je Jurčević otkrivši i na koliko je godina dogovorio suradnju.

  - Potpisao sam na godinu plus godinu.

  Jurčević nikada nije bio sklon pompoznim najavama i obećanjima, ali otkrio nam je kakvi su mu planovi s Azerima.

  - Doveli su me da napravim iskorak i vjerujem da ću to sa svojim suradnicima uspjeti postići. Proteklih nekoliko tjedana temeljito sam proučavao ovdašnje klubove i igrače tako da već imam određenu sliku, premda je jasno da me pravi posao tek čeka.

  Debi na klupi Azera imat će na ‘svom’ Maksimiru.

  - Nevjerojatno da se stvari tako poklope i sretan sam što ću ponovno biti dio utakmice u Maksimiru, u Zagrebu. Bit će mi neobično prvi put biti s druge strane, ali takav je život. U svakom slučaju jako se veselim toj utakmici, a svima je jasno da su Vatreni veliki favoriti. No, mi ćemo probati parirati koliko to bude moguće.

  Hrvatski pomoćnik

  Otkrio nam je Jurčević da će mu u stožeru biti jedan hrvatski trener, ali da s novim poslodavcima tek treba definirati još neke detalje po pitanju suradnika. Ne dvojimo da će mu Azeri maksimalno izaći u susret. Jurčevićev veliki prijatelj Robert Prosinečki ostavio je tamo dubok trag i čelni ljudi Saveza angažirali su novog trenera iz Hrvatske očito u nadi da će ih ponovno odvesti na malo više grane.

  Zagreb, 170918. Jazbina 150.
Sportski centar Fair Play.
Press konferencija i predstavljanje novog sportskog programa Sportplanet.
Nakon predstavljanja odigran je humanitarni nogometni susret izmedju tima Joska Jelicica i Stipe Pletikose posvecen udruzi Put u zivot.
Na fotografiji: Nenad Bjelica i Nikola Jurcevic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
  Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

  Nikola Jurčević i Nenad Bjelica

   

  Vrijeme će dati konačne odgovore, ali sigurni smo da su i ovaj put dobro izabrali. Doduše, 21. ožujka u Maksimiru - u srazu s Hrvatskom u kvalifikacijama za Euro - Jurčević i njegovi igrači realno se nemaju čemu nadati.

  Iz drugih medija