Foto: Vlado Kos / CROPIX
DEBI U NJEGOVOM ZAGREBU

VRHUNAC KARIJERE LEGENDE VATRENIH - OVOGA PUTA NA SUPROTNOJ STRANI 'Nevjerojatno da se stvari tako poklope! Bit će mi neobično, ali takav je život'

DEFINITIVNO Hrvatski trener službeno postao novi šef stručnog stožera jednog od suparnika Vatrenih u kvalifikacijama za EP 2020.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. veljača 2019. 19:56

Nikola Jurčević (52) od jučer je i službeno izbornik nogometne reprezentacije Azerbajdžana.

- Sretan sam i ponosan jer sam dobio priliku trenirati reprezentaciju jedne države, a to je uvijek velika stvar - kazao je Jurčević otkrivši i na koliko je godina dogovorio suradnju.

- Potpisao sam na godinu plus godinu.

Jurčević nikada nije bio sklon pompoznim najavama i obećanjima, ali otkrio nam je kakvi su mu planovi s Azerima.

- Doveli su me da napravim iskorak i vjerujem da ću to sa svojim suradnicima uspjeti postići. Proteklih nekoliko tjedana temeljito sam proučavao ovdašnje klubove i igrače tako da već imam određenu sliku, premda je jasno da me pravi posao tek čeka.

Debi na klupi Azera imat će na ‘svom’ Maksimiru.

- Nevjerojatno da se stvari tako poklope i sretan sam što ću ponovno biti dio utakmice u Maksimiru, u Zagrebu. Bit će mi neobično prvi put biti s druge strane, ali takav je život. U svakom slučaju jako se veselim toj utakmici, a svima je jasno da su Vatreni veliki favoriti. No, mi ćemo probati parirati koliko to bude moguće.

Hrvatski pomoćnik

Otkrio nam je Jurčević da će mu u stožeru biti jedan hrvatski trener, ali da s novim poslodavcima tek treba definirati još neke detalje po pitanju suradnika. Ne dvojimo da će mu Azeri maksimalno izaći u susret. Jurčevićev veliki prijatelj Robert Prosinečki ostavio je tamo dubok trag i čelni ljudi Saveza angažirali su novog trenera iz Hrvatske očito u nadi da će ih ponovno odvesti na malo više grane.

Zagreb, 170918. 
Jazbina 150.
Sportski centar Fair Play.
Press konferencija i predstavljanje novog sportskog programa Sportplanet.
Nakon predstavljanja odigran je humanitarni nogometni susret izmedju tima Joska Jelicica i Stipe Pletikose posvecen udruzi Put u zivot.
Na fotografiji: Nenad Bjelica i Nikola Jurcevic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
Nikola Jurčević i Nenad Bjelica

Vrijeme će dati konačne odgovore, ali sigurni smo da su i ovaj put dobro izabrali. Doduše, 21. ožujka u Maksimiru - u srazu s Hrvatskom u kvalifikacijama za Euro - Jurčević i njegovi igrači realno se nemaju čemu nadati.

Linker
19. travanj 2024 11:38