Screenshot: AS Monaco
SVE U ISTOM DANU

VRHUNAC MERCATA NA POLJUDU! PREGOVARAJU OKO KAPETANA, VEĆ DOVELI ZAMJENU I DESETEROSTRUKO ZARADILI Evo koliko će Bijeli platiti najskuplje pojačanje

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. srpanj 2019. 19:33

Pregovori oko prelaska Domagoja Bradarića u Lille još traju. Nije još gotovo dok se sve tri strane ne usuglase oko detalja transfera kako bi se to u konačnici i dogodilo te da mladi lijevi bek otputuje u Francusku. Dakle, doovog trenutka transfer Bradarića još nije finiširan, premda se smatra da je jako blizu okončanja te bi mladi reprezentativac trebao otputovati prema Francuskoj kada dobije zeleno svjetlo da je sve dogovoreno.

Već se spominjalo da je transfer težak između 6,5 i sedam milijuna eura, mogući bonusi iznose oko još dva milijuna eura, a Hajduku bi pripalo još deset posto idućega transfera iz Lillea u neku drugu sredinu. Nagađa se da bi Bradarić, koji je za Hajduk upisao 25 nastupa, trebao potpisati ugovor na pet godina, a još su nepoznati detalji njegove godišnje gaže. Bio bi sjajan posao za Hajduk dobiti toliko novca za igrača koji je tek odradio nepunu sezonu u prvoligaškom nogometu, ali riječ je o velikom talentu koji se iskazao i mladoj reprezentaciji do 21 godine te je sudjelovao na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

Velika Gorica, 270419.
Gradski stadion.
Utakmica 31. kola 1. Hrvatski telekom nogometne lige, HNK Gorica - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Domagoj Bradaric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Bradarić je u izostanku Josipa Juranovića bio kapetan Hajduka, svi stručnjaci govore da se radi o velikom potencijalu koji je svoj talent već dokazao kroz Hajduk. Osim što je za njega od ove zime zagrizao Lille, za njega su bili zainteresirani Ajax i Atalanta, a pratila ga je svojevremeno i velika Barcelona. Kada se sve finišira, pišu francuski mediji, Bradarića u Lilleu čeka liječnički pregled i potpis ugovora, a onda i odlazak na pripreme u Portugal gdje se trenutno nalazi francuski doprvak, kojeg ove sezone čeka nastup u Ligi prvaka.

Dok se čeka konačna objava da je Bradarić prodan, u srijedu je jedan drugi lijevi bek, njegova zamjena David Čolina, sletio u Split iz Nice. Francuski mediji raspisali su se i o Bradariću i o Čolini, koeg su već 'odjavili' iz Monaca. Čolina je u srijedu oko podneva sletio u splitsku zračnu luku te se uputio na liječničke preglede koji su trajali tijekom popodneva i nastavit će se u četvrtakl, a onda slijedi potpis ugovora.

U liku mladoga reprezentativca do 19 godina Hajduk je brzo našao jednu od alternacija za Bradarića, jer je tu već otprije talentirani Ivan Dolček. Čolina je i ranije bio želja Hajduka, a sada je i taj transfer pred realizacijom. Monaco nije ranije pristajao na posudbu, nego je htio prodaju, a sada Hajduk mora platiti 700 tisuća eura odštete. Također, u ugovor će biti stavljena i klauzula po kojoj ga Monaco može ponovno otkupiti i to po onoj cijenu koju Hajduk ostvari na tržištu za njega.

David Čolina (lijevo)
Foto: Damir Krajac / CROPIX
David Čolina (lijevo)

Čolina je karijeru počeo u Hrvatskom dragovoljcu, a potom je prešao u Dinamo iz kojega je otišao u Monaco prošloga ljeta. Tijekom prošle sezone igrao je za mladu momčad iz Kneževine koja je nastupala u Ligi prvaka, a u vezu s Hajdukom dovodilo ga se i prije nego što je otišao u Monaco, dok je još bio du Dinamu.

Linker
19. travanj 2024 21:10