Getty, Reuters, sn ilustracija
TRAŽENA ROBA NA TRŽIŠTU

VRUĆE LJETO Čak desetorica bi mogla u novi klub, novi trener Intera slaže momčad bez Perišića, Lovren se rastaje od Kloppa i napušta Englesku!?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. lipanj 2019. 16:24

Mnoga se imena Vatrenih vrte na mercatu, bit će transfera ovog ljeta... Iz kadra koji je Zlatko Dalić vodio u ovoj akciji u dosadašnjim klubovima ostat će Lovre Kalinić (Aston Villa), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Luka Modrić (Real), Marcelo Brozović (Inter), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Milan Badelj (Lazio), vjerojatno Tin Jedvaj (Leverkusen), Alen Halilović (Standard Liege), Andrej Kramarić (Hoffenheim) i Bruno Petković (Dinamo), za ostale je potpuno otvoreno.

Skupi Kovačić

Antonio Conte ima ideju momčadi koja ne uključuje Ivana Perišića, novi trener Intera kupuje druge igrače, a eventualni transfer Omišanina mogao bi biti jedan od većih transfera Hrvata ovog ljeta. No kamo će Perišić, nema odgovora... Milanski bi ga klub rado zamijenio s Juventusom za braniča Cancela, što bi za i Perišića bila odlična stvar barem u jednom aspektu - vjerojatno bi počeo osvajati trofeje. No dojam je da će o njemu još biti puno riječi prije konačnog rješenja.

MILAN, ITALY - APRIL 27:  Ivan Perisic of FC Internazionale looks on during the Serie A match between FC Internazionale and Juventus at Stadio Giuseppe Meazza on April 27, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Emilio Andreoli/Getty Images

Marcelo Brozović zasad nema ponudu koja bi mu promijenila adresu boravka i pretpostavljamo da će odraditi još sezonu u Interu. U njegovu ugovoru stoji da do 15. srpnja može otići ako netko plati klauzulu od 60 milijuna eura, a potom jedino ako ga Inter pusti. S tim datumom klauzula prestaje vrijediti.

Soccer Football - Serie A - Lazio v Inter Milan - Stadio Olimpico, Rome, Italy - October 29, 2018  Inter Milan's Marcelo Brozovic celebrates scoring their second goal with team mates   REUTERS/Tony Gentile
REUTERS/Tony Gentile

Mateo Kovačić spominje se po medijima kao mogući povratnik na San Siro. Real ga je voljan prodati, ali traži 50 milijuna eura. Zasad. Chelsea prema ugovoru nema pravo otkupa, no kako je Mateo bio registriran kod njih u minuloj sezoni, smiju mu ponuditi nastavak suradnje unatoč kazni u vidu zabrane transfera. Osim da je nakon Tunisa na odmoru, Kovačić ovog časa ne zna ništa...

Soccer Football - Europa League Final - Chelsea v Arsenal - Baku Olympic Stadium, Baku, Azerbaijan - May 29, 2019  Arsenal's Lucas Torreira in action with Chelsea's Mateo Kovacic   REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith / REUTERS
Kovačić

U sličnoj je poziciji Filip Benković. Leicester, koji ga je lani doveo iz Dinama za 14,5 milijuna eura, traži da se pojavi na pripremama čim završi Euro U-21. Brendan Rodgers trenirao ga je u Celticu, međutim zasad mu nije poslao jasan signal hoće li mu ponuditi šansu u Premier ligi ili će ga poslati na još jednu posudbu. Kao i svima, i Benkoviću je bitno što će pokazati na Europskom prvenstvu.

Soccer Football - Scottish League Cup Final - Aberdeen v Celtic - Hampden Park, Glasgow, Britain - December 2, 2018  Celtic's Filip Benkovic celebrates at the end of the match as Aberdeen's James Wilson looks dejected   REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

I Mario Pašalić igrao je na posudbi, s Atalantom se probio u Ligu prvaka, u Bergamu su njime zadovoljni i žele otkupiti ugovor od Chelseaja, no trenutno tapkaju u mjestu. Chelsea traži 15 milijuna eura, tolika je prema ugovoru cifra pod kojom ga Talijani mogu preuzeti, ali zasad su ponudili 9 milijuna eura i pedeset posto budućeg transfera. Pašaliću, dakako, Atalanta nije jedina opcija, udice je bacilo još nekoliko klubova, a spominje se da nije nemoguće da se vrati u Milan, gdje je proveo jednu sezonu. Prvo se čeka rasplet na relaciji Atalanta - Chelsea.

REGGIO NELL'EMILIA, ITALY - MAY 26:  Mario Pasalic of Atalanta BC celebrates after scoring his team third goal during the Serie A match between Atalanta BC and US Sassuolo at Mapei Stadium - Citta  del Tricolore on May 26, 2019 in Reggio nell'Emilia, Italy  (Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images)
Alessandro Sabattini/Getty Images

Golmani na cijeni

Dinamo bi rado unovčio nekog od osvojih najvažnijih igrača, Španjolac Dani Olmo prvi je u fokusu, a golman Dominik Livaković odmah do njega. Iako u eter nije pušteno ime kluba na čija bi vrata mogao stati Livaković, Modri su ga odredili za transfer. Za Brunu Petkovića manje je vjerojatno da će već ovog ljeta napustiti Maksimir. Kao Dinamo, i Rijeka bi htjela naplatiti golmana, u izlogu je Simon Sluga.

Vruće ljeto

No osim Perišića i Kovačića, najveća su transferna pitanja Dejan Lovren i Domagoj Vida. Za obojicu je otvoreno hoće li ostati u Liverpoolu odnosno Bešiktašu. Oko Lovrena se priča zakotrljala zbog statusa pričuve, koji ne mora potrajati ako ostane. No, iz i oko Milana sve je više informacija kako bi taj talijanski velikan mogao krenuti u akciju dovođenja Lovrena.

te su se vijesti probile i do medija koji svakodnevno prate Liverpool, Englezi pišu kako će prvaci Europe tražiti minimalno 28 milijuna eura odštete za Lovrena. Vida je već duže u raznim kombinacijama od kojih nijedna nije bila dovoljno dobra ili za njega ili za klub. Ne bi čudilo da ostane na Bosporu.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 12: Dejan Lovren of Liverpool acknowledges the fans after the Premier League match between Liverpool FC and Wolverhampton Wanderers at Anfield on May 12, 2019 in Liverpool, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

Mile Škorić s 28 godina i debijem za Vatrene kani materijalizirati dosadašnji rad izvan Hrvatske. Mijo Caktaš nositelj je igre Hajduka, no hrvatski klubovi ne odbijaju ponude ako se nudi prava lova...

Josip Brekalo, jedan od najvećih talenata našeg nogometa, najavio je “ozbiljnu odluku” nakon Eura U-21. Čini se da kani napustiti Wolfsburg, osim ako ga novi trener, Austrijanac Oliver Glasner, ne uvjeri da će kod njega biti nositelj igre.

Kad su na obzoru potencijalni transferi Perišića, Kovačića, Lovrena, Vide ili pak Kramarića (što je manje vjerojatno jer je on sretan u Hoffenheimu, no pojavi li se kupac poput Bayerna, ni Kramarić, zacijelo, ne bi odolio), bit će vruće i zanimljivo ljeto. Pisat će se o Hrvatima svako malo ponešto...

Bartolec prvi našao klub

Karlo Bartolec, koji je za Vatrene debitirao proteklog listopada u Rijeci s Jordanom, prvi je našao novi klub, potpisao je za FC Kopenhagen, dosad je igrao u Nordsjaellandu. Nije se selio iz Danske.

Strinića čeka razgovor s trenerom

S Crveno-crnima iz Milanella pod ugovorom je Ivan Strinić, u prvoj sezoni nije odigrao ni minutu, on čeka novog trenera i konkretan razgovor.

Marko Rog nije ni na nebu ni na zemlji

Nisu u potencijalnoj akciji samo igrači na koje je Dalić mogao računati ovaj mjesec. Ante Rebić odigrao je solidnu sezonu u Eintrachtu, odakle je njegov kolega Jović prešao u Real. Rebić neće na tako zvučnu adresu, možda neće nikamo, ali o njemu bi moglo biti razgovora.

Nikola Vlašić zaključio je posudbu u CSKA-u iz Moskve, koji bi rado otkupio njegov ugovor od Evertona, no istu nakanu imaju još neki klubovi. Marko Rog nije ni na nebu ni na zemlji, istekla mu je posudba u Sevilli, vrijedi mu ugovor s Napolijem. Marko Pjaca se treba, kad bude spreman, javiti na pripreme Juventusa, koji će mu definirati nastavak karijere; s Fiorentinom ga više ništa ne veže. Šime Vrsaljko još neko vrijeme neće biti u formi, njegov pravi nogomet može se očekivati tek od sljedeće godine, pod ugovorom je s Atletico Madridom.

Ivan Rakitić ostaje u Barcelonu, koliko god bilo napisa, začudilo bi da ne bude tako. Filip Bradarić sigurno nastavlja u Cagliariju i nakon sezone adaptacije vjeruje u potpunu afirmaciju u Serie A, a duže ozlijeđen Josip Pivarić uskoro se javlja na pripreme Dynama iz Kijeva.

Linker
18. travanj 2024 16:24