CROPIX
VRUĆA TEMA

ZASTUPNIK DINAMOVOG ASA UZBURKAO VODE I IZAZVAO POLEMIKE Mnogi su takve riječi shvatili kao pritisak na Bjelicu, a evo kako bi sve moglo završiti

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. svibanj 2019. 14:30

Mnogo polemika i komentara izazvao je istup nogometnog menadžera Andyja Bare u SN. Bara je zastupnik dvije mlade Dinamove zvijezde, Danija Olma i Lovre Majera, a zastupao je i Sammira, najtrofejnijeg igrača Modrih. Menadžer je vrlo otvoreno kazao kako je Majeru mjesto u prvoj momčadi, te ako ga Dinamo tu ne vidi, kako je najbolje da mladi nogometaš ode iz plavog doma.

Utjecajna poznanstva

Sasvim je jasno da su mnogi takvu rečenicu shvatili kao pritisak na trenera Nenada Bjelicu. Jer trener Dinama odlučuje o tome tko će igrati, a tko će sjediti na klupi. Znamo da se na Bjelicu ne može izvršiti pritisak, uspješni trener Modrih je nepokolebljiv, gazda je svlačionice i njegova riječ je uvijek zadnja. Majer sigurno neće poboljšati svoj status zbog toga što je njegov zastupnik iznio svoje mišljenje.

Zagreb, 100319. 
Stadionn Maksimir.
Nogometna utakmica prve HNL lige izmedju Dinama i Rijeke.
Na fotografiji: Lovro Majer 
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Međutim, Bara svakako nije slučajno kazao to što je kazao. Rijetko ćete čuti nekog zastupnika da tako otvoreno izlazi u javnost i šalje poruku klubu. Ali on je to kazao zato što drži da to - može kazati. Bara je čovjek koji je u Dinamo doveo Danija Olma, mladog Španjolca na kojem će modri klub zaraditi milijune eura i ostvariti najveći transfer u svojoj povijesti. Također, tu nema nikakve sumnje, zaradit će i na Majeru, koji je definitivno veliki talent. Nadalje, radi se o čovjeku koji je zastupnik oko stotinjak nogometaša i povezan je sa svjetskom menadžerskom kremom. Prijateljski je povezan s jednim od najjačih svjetskih nogometnih zastupnika Jorgeom Mendesom koji u svojoj “štali” ima ogroman broj svjetskih zvijezda počevši s Cristianom Ronaldom. Obiteljski je pak povezan s Neliom Lucasom, vlasnikom Doyen Sportsa, koji pak pod sobom također drži zvijezde koje predvodi Neymar. Lucas je kum njegove kćerke Naomi. Bara ima široku lepezu nogometnih i drugih poznanstava širom Globusa tako da njegove riječi svakako imaju težinu.

Dosta je izvjesno da će ovog ljetnog prijelaznog roka plavi dom napustiti Dani Olmo. Upravo kao njegov nasljednik spominjao se Lovro Majer. Ima samo 21 godinu, a kad je iz Lokomotive došao u Dinamo najavljen je kao pravo, veliko pojačanje. Majer je jedan od onih koji tako dobro igraju nogomet da ga je jednostavno užitak gledati. Kad u nogometu kažete playmaker, odmah vam napamet padne baš on. Volimo gledati momke poput njega, koji se ne muče na travnjaku, njemu lopta klizi kao nož kroz maslac. Ali nešto još mnogo bitnije, Majer je stvaratelj. Stvara igru, to mu je najjača osobina. Tehnički je fantastičan, brz je u primopredaji lopte, osjeća prostor, ali ne bježi od duela.

Zagreb, 220816.
Stadion u Maksimiru.
Konferencija za medije Danija Olma povodom potpisivanja ugovora sa GNK Dinamom.
Na fotografiji: Dani Olmo, Andy Bara.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Međutim, nakon dolaska u Dinamo ozlijedio je gležanj, bio je na operaciji, izgubio je polusezonu, to ga svakako zakočilo. Nakon turskih zimskih priprema, trener Bjelica nam je kazao:

- Majer se vraća i nije mu lako, nedostaje mu još malo “fizike”, ali njegova lopta “ima oči”, on loptu može provući tamo gdje nitko ne može.

Tom rečenicom Bjelica je kazao sve. Dakle, o Majeru ima sjajno mišljenje. S druge strane, Majer nije igrač koji bi potonuo, bez obzira na sve. Recimo, kad za utakmicu protiv Viktorije iz Plzena nije bio ni među 18 igrača koji su konkurirali za utakmicu kazao je:

- Kad bih rekao da se nisam obazirao na odluku, ispao bih ravnodušan, a kad je Dinamo u pitanju sve sam samo ne ravnodušan. Gledajte, trenerova je zadnja, on je imao svoju zamisao, odlučio se za drugoga i ja to poštujem. Možda mi je bilo malo krivo, ali moji osobni interesi su sasvim nebitni pred onim momčadskim. Svatko od nas reagira drugačije i to je normalno. Netko potone, a netko to shvati kao motiv više. Na svu sreću, nalazim se u drugoj skupini.

Briga za igrača

Nama se čini da bi ova priča oko Majera, makar u ovom trenutku tako ne izgleda, ipak mogla sretno završiti, da će Dinamova “desetka” na koncu ipak ostati u Maksimiru. Ipak, riječi zastupnika Bare treba shvatiti ozbiljno, kao i što se i njegov istup treba gledati kao brigu za igrača kojeg zastupa. Kao i obično u takvim situacija, treba pričekati ljetni prijelazni rok.

Linker
19. travanj 2024 17:04