Twitter ilustracija
DAN NAJVEĆIH UZBUĐENJA

ZAVRŠEN JE PRIJELAZNI ROK! IVAN RAKITIĆ OSTAO U BARCELONI Transferi Rebića i Kalinića u talijanske velikane dobili službenu potvrdu, Icardi u PSG-u!

Završen je zadnji dan prijelaznog roka, tradicionalno jedan od najluđih na tržištu. Bitne stvari događale su se i oko hrvatskih nogometaša - Nikola Kalinić stigao je u Romu, Milan je potvrdio dolazak Ante Rebića, a Ivan Rakitić ostao je u Barceloni. Pojačali su se i Dinamo i Hajduk, a što se sve i kojim redom događalo možete pročitati u nastavku teksta.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. rujan 2019. 22:55

00:00 KRAJ PRIJELAZNOG ROKA!

22:50 Mauro Icardi je novi igrač francuskog prvaka PSG-a. Iz Intera na Park prinčeva dolazi na jednogodišnju posudbu, a PSG ga sljedećeg ljeta može otkupiti za 65 milijuna eura. Vjerovali ili ne, Icardi je prije odlaska na posudbu u Francusku produljio ugovor s Interom do lipnja 2022. godine.

22:30 Hajduk je upravo predstavio svoje posljednje ovoljetno pojačanje! Na Poljud je stigao Ivan Bulos, 26-godišnji napadač. On je prvi Peruanac u dresu Hajduka, a s obzirom na to da mu je baka Hrvatica, ima i naše državljanstvo.

Opširnije na slljedećem linku.

21:55 Brazilski veznjak Luiz Gustavo (32) posljednjeg je dana ljetnog prijelaznog roka prešao iz Marseillea u Fenerbahce s kojim je potpisao ugovor na četiri godine.

Tijekom razdoblja koje će provesti u turskom velikanu, Luiz Gustavo će zaraditi šest milijuna eura.

21:30 Sada je jasno da Ivan Rakitić ostaje u Barceloni. Španjolski dnevnik Marca na svojim web-stranicama navodi da je otpala svaka mogućnost eventualnog odlaska hrvatskog reprezentativca s Camp Noua. Iako se spominjao prelazak u Juventus, odlučeno je da Raketa ipak ostane i da se nastavi boriti za svoje mjesto u sastavu Ernesta Valverdea.

20.45 - Darko Nejašmić je danas potpisao novi ugovor s Hajdukom koji traje do 30. lipnja 2023. godine. Mladi veznjak oglasio se nakon dogovora s Bijelima.

- Za mene nije postojala i ne postoji nikakva druga opcija osim Hajduka. Bilo je pitanje samo kada ću potpisati, naravno, ako je klub zadovoljan! Jedva čekam nove treninge i utakmice jer ja živim Hajduk svaki dan, a tako će biti i u buduće. Samo jednu želju imam... - kazao je Nejašmić za službenu stranicu kluba

Osijek, 300918.
Stadion Gradski vrt u Osijeku. 
Druga HNL, utakmica 6.kola izmedju Osijek II i Hajduk II.
Na fotografiji: Marko Pervan i Nejasmic Darko
Foto: Emica Elvedji / CROPIX
Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
Darko Nejašmić

19.50 - Službeno! Pojačao se i Šahtar koji je iz Schalkea doveo Jevhena Konopljanku. Klub iz Donjecka s poznatim je ukrajinskim nogometašem potpisao na tri godine.

19.30 Nakon Nikole Kalinića, stigla je potvrda još jednog transfera u Romu. Henrikh Mkhitaryan iz Arsenala stiže u talijanski klub na posudbu do kraja sezone.

19:00 Službeno! Nikola Kalinić stigao je u Romu!

- Roma ima veliku povijest, ponosan sam što sam dio ovoga kluba - rekao je hrvatski napadač prilikom dolaska za klupsku web-stranicu. Izjavu je dao i sportski direktor kluba Gianluca Petrarchi:

- Nikola je uvijek bio naša prvotna opcija za mjesto napadača. Može igrati kao jedini napadač, a i u duetu s Edinom Džekom.

18:30 Sada je službeno! Ante Rebić potpisao je ugovor o posudbi iz Eintrachta u redove AC Milana! Sve o Rebićevom transferu u Milan pročitajte OVDJE

18:20 Romin ofanzivac Patrick Schick odlazi na posudbu u RB Leipzig. Na društvenim mrežama već mu je "Vučica" poželjela sreću u bundesligaškoj avanturi. Cijena posudbe je 3.5 milijuna eura, a Nijemci imaju mogućnost kupnje za 29 milijuna eura sljedećeg ljeta.

18:10 Sve je gotovo oko Keylora Navasa. Dosadašnji golman Real Madrida službeno je predstavljen u PSG-u. 32-godišnjak je potpisao četverogodišnji ugovor, a Madriđanima će za ovaj posao, prema pisanjima Marce, pripasti oko 15 milijuna eura i Alphonse Areola koji im stiže na posudbu.

17:50 Sportskim novostima potvrđeno je s Rujevice da je vrlo blizu dogovor oko jednogodišnje posudbe Franka Andrijaševića u Rijeku iz belgijskog Genta.

Opširnije na sljedećem linku.

17:35 Da je razmjena na relaciji Andre Silva - Ante Rebić iz Milana u Eintracht zaključena javio je i poznati talijanski novinar, lovac na transfere Gianluca Di Marzio..

17:25 Napadač Milana Andre Silva već se slikao u dresu Eintrachta. To znači da je prelazak Ante Rebića u Milan pitanje minute...

16:35 Nakon što je redove Atalante napustio slovački stoper Martin Škrtel, Talijani su morali ekspresno potražiti zamjenu na njegovoj poziciji. U klubu je boravio samo tri tjedna i potom otišao zbog privatnih razloga.

Atalanta je tako kao rješenje na mjestu braniča angažirala danskoj reprezentativca Simona Kjaera, koji dolazi iz Seville na posudbu. Kjaer ima 30 godina, a već je igrao u Seriji A za Palermo i Romu. Podsjećamo, Atalanta će ove sezone po prvi puta igrati u Ligi prvaka i to u grupi sa Manchester Cityjem, Šahtarom i zagrebačkim Dinamom.

16:30 Ušli smo u samu završnicu ljetnog prijelaznog roka. Dolazni transferi mogu se obavljati do 18 sati u Bundesligi, do 22 sata u Serie A, a do ponoći u La Ligi i u francuskom prvenstvu.

16.20 Španjolska Marca javlja da su Barcelona i Celta Vigo postigle dogovor. Cap Nou napustit će Rafinha. Riječ je o posudbi na jednu sezonu. U tijeku je završna priprema ugovora, potom i potpis nakon čega će klubovi službeno potvrditi ovaj posao. Marca javlja da je dogovor postignunt jer Rafinha s Barcom ima ugovor do idućeg ljeta, a Katalonci ga ne žele izgubiti bez ikakvog profita. Pa će tako on prvo obnoviti ugovor s Barcelonom, a potom i zaključiti odlazak na posudbu.

16:05 Predsjednik Hajduka Marin Brbić potvrdio je da je do kraja sezone na posudbu iz Cagliarija stigao hrvatski reprezentativac Filip Bradarić.

16:00 Počinje izvanredna press-konferencija splitskog Hajduka na kojoj bi trebala biti predstavljena neka nova imena na Poljudu.

15:40 Ivan Rakitić jedan je od onih koji teško proživljava posljednji dan prijelaznog roka. Ako je vjerovati informacijama koje dolaze od Mundo Deportiva, čini se da će ostati "status quo"...

"Svi su imali istu poruku za nas kad je u pitanju Ivan Rakitić. Hrvatski veznjak ostaje u Barceloni", piše taj španjolski portal.

Sve će biti poznato na kraju dana, trakavica koja je uključivala PSG, Juventus i neke druge klubove bit će okončana...

"Bio bi to jedan od najosjetljivijih transfera", zaključuje Mundo i podsjeća na podatak da je bio jedan od najkonstantnijih u redovima Barcelone zadnjih godina.

VILLAREAL, SPAIN - APRIL 02: Lionel Messi of Barcelona and Ivan Rakitic of Barcelona celebrate after the fourth goal of his team scored by Luis Suarez (not in frame)  during the La Liga match between Villarreal CF and FC Barcelona at Estadio de la Ceramica on April 02, 2019 in Villareal, Spain. (Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)
Getty Images

15:30 Ante Rebić prošao je detaljne preglede u milanskoj klinici Madonnina. Nakon uspješno obavljenih liječničkih pregleda u spomenutoj klinici, otišao je u drugu, po imenu Ambrosiana, kako bi ondje bio podvrgnut završnim testovima. Preostali pregledi samo su formalnost...

15:10: Arvin Appiah (18) napušta redove Nottingham Foresta, potvrđen je transfer u Almeriu. Odšteta je oko 8.5 milijuna eura.

"Pobijedili smo Manchester United u angažmanu ovog sjajnog mladog igrača", tvrde u Almeriji.

15:05: Asmir Begović seli se u Azerbajdžan. Bournemouth je pristao na posudbu, ali samo do siječnja. Popularni Bega tako nastavlja nizati zanimljive klubove, a dosada je upisao sljedeće: Portsmouth, La Louviere, Macclesfield Town, Yeovil Town, Ipswich, Stoke City i Chelsea.

14:40 Alen Halilović će, prema svemu sudeći, nastaviti karijeru u redovima nizozemskog prvoligaša Heerenveena. Nizozemski mediji navode kako će 23-godišnji hrvatski veznjak stići na posudbu iz redova Standarda, a službena potvrda posla očekuje se svakog trenutka. Halilović je igrač Milana koji je u Standard stigao u siječnju ove godine na posudbu, a osam mjeseci kasnije seli u redove trenutno desetoplasirane momčadi nizozemskog prvenstva. Halilović je Dinamo napustio 2014. godine nakon čega je igrao za Barcelonu, Sporting Gijon, HSV, Las Palmas, Milan i Standard.

14:10 Arsenalov veznjak Henrikh Mkhitaryan još je bliži selidbi u Romu nakon što je talijanski klub objavio fotografiju s liječničkog pregleda. Trebala bi to biti jednogodišnja posudba...

13:50: Tri kluba navodno su zainteresirana za Lovru Kalinića. Ako je vjerovati izvorima s Otoka, riječ je o klubovima iz njemačke i francuske lige, ali ne navode preciznije o kojim je to klubovima riječ.

Lovre je stigao iz Genta u siječnju ove godine, a Aston Villa isplatila je belgijski klub u iznosu od 7.7 milijuna eura.

13:15 Dan nakon službenog potpisivanja Mervilea Ndockyta Osijek je službeno doveo novo pojačanje. U Gradski vrt tako je stigao 26-godišnji Jerry Mbakogu, nigerijski napadač čije su ime držali u najvećoj tajnosti. Mbakogu u Osijek dolazi iz Padove, a potpisao je dvogodišnji ugovor.

12:45: Matteo Darmian stiže u Parmu, talijanski branič dolazi na posudbu. Stigao je iz Manchester Uniteda uz odštetu od samo milijun i pol eura, a ugovor je potpisan do 2023. godine. Bit će mu to peti talijanski klub u karijeri nakon Milana, Padove, Palerma i Torina.

12.25: Vijest dana stiže s Poljuda, Filip Bradarić novi je igrač Hajduka!

Slobodna Dalmacija objavila je potvrdu velikog transfera, a službena potvrda bi trebala stići tokom dana.

Imotski, 170718.
Ante Rebic Docek.
Na imotskom trgu organiziran je docek Ante Rebica. Preko deset tisuca ljudi priustilo je vatrenima jednako vatren docek kao i oni nama veselje. Docek je organizirao Grad Imotski a nastupili su tamburaski sastav Dukati iz Sirokog Brijega i Miroslav Skoro. Voditelj je bio Vedran Mlikota. Osim rebica, na doceku su bili Ivan Strinic, Ivan Perisic, Lovre Kalinic i Filip Bradaric.
Na fotografiji: Ante Rebic, Lovre Kalinic, Ivan Strinic, Miroslav Skoro.
Foto: Branimir Boban / CROPIX
Foto: Branimir Boban / CROPIX

Ujedno se spominje i potencijalni dolazak jednog napadača, a hoće li išta biti od toga i tko je u pitanju, također bi trebalo biti obznanjeno na konferenciji za medije u 16 sati.

Podsjetimo, Bradarić je već igrao za Bijele i upisao 48 nastupa, dok je također bio član stobrečkog Primorca, Rijeke i Cagliarija, a prošle godine je kao član reprezentacije osvojio svjetsko srebro.

12:15 Javier Hernandez, popularni 'Chicharito', postao je i službeno novi igrač Seville. Ovaj 31-godišnji meksički napadač kompletirao je transfer iz West Hama, a navodno je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 8 milijuna eura. U dvije i pol godine provedene u redovima West Hama Chicharito je zabio 17 golova u 63 odigrane utakmice.

12:00 Prema navodima talijanskih, ali i francuskih medija, Mauro Icardi (26) karijeru će nastaviti u redovima PSG-a. Bivši kapetan Intera označen je kao višak na San Siru i talijanski ga klub pokušava prodati cijelo ljeto. Francuski RMC navodi kako je u tome uspio posljednjeg dana prijelaznog roka, pa bi tako argentinski napadač trebao preseliti u Pariz. Navodno je na relaciji dvaju klubova dogovorena jednogodišnja posudba s opcijom trajnog otkupa sljedećeg ljeta za 70 milijuna eura. Očekuje se da će Icardi u Pariz sletjeti danas oko 17 sati.

11:40: PSG i Real Madrid dovršavaju posao oko Keylora Navasa, prenosi Sky Sports. Kao dio dogovora Alphonse Areola napušta Pariz i seli u Madrid. Isto tako spominju francuski mediji da bi desni bek Thomas Meunier mogao završiti u Juventusu, a taj posao također bi bio u znaku zamjene, jer u tom scenariju bi Mattia De Sciglio stigao na Park prinčeva.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group G - Real Madrid v Viktoria Plzen - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - October 23, 2018  Real Madrid's Keylor Navas gestures at the end of the match   REUTERS/Sergio Perez - RC18085900E0
REUTERS

11.00: Hoće li Dejan Lovren napustiti redove Liverpoola posljednjeg dana prijelaznog roka?

Hrvatski stoper bio je donedavno nadomak transfera u Romu, ali je posao propao u posljendji trenutak, a sada engleski i talijanski mediji tvrde da bi mogao završiti u Juventusu. Talijanski prvak u potrazi je za zamjenom za ozlijeđenog kapetana Giorgija Chiellinija (križni ligamenti koljena), a Lovren je jedan od igrača koji se spominju kao moguće zamjene.

Soccer Football - Premier League - Liverpool v Manchester United - Anfield, Liverpool, Britain - December 16, 2018  Liverpool's Xherdan Shaqiri celebrates scoring their third goal with Dejan Lovren and team mates  REUTERS/Phil Noble  EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
REUTERS/Phil Noble / REUTERS
Dejan Lovren

Ove je sezone Lovren bio dio Liverpoolovog kadra za utakmicu Community Shielda protiv Manchester Cityja, ali i dalje čeka na premijerni nastup. U potrazi za minutažom realno je da Lovren promijeni klub, a ostaje za vidjeti hoće li Juventus, odnosno Torino biti njegova sljedeća destinacija.

Talijanski Sky Sports tvrdi da interes Juventusa definitivno postoji, a da su druge opcije za 'Bianconere' Jerome Boateng (Bayern), njihov bivši igrač Medhi Benatia (Al-Duhail) i Shkodran Mustafi (Arsenal).

Engleski Sky, s druge strane, pobija izvore iz Italije i zaključuje svoj tekst o Lovrenu informacijom da, nakon "seljenja" po Romi, Milanu, Juventusu, definitivno ostaje na Anfieldu.

10:20: Fernando Llorente dogovorio je transfer u Napoli. Bivši nogometaš Juventusa vraća se u Italiju, a taj je 34-godišnjak dogovorio suradnju na dvije godine.

8:37: Nikola Kalinić jučer je kasno navečer sletio u Rim. I već je pozirao sa šalom...

"Sretan sam što sam opet u Italiji", poručio je.

Stigao je na jednogodišnju posudbu iz Atletica uz mogućnost otkupa za devet milijuna eura na kraju sezone. Hrvat je igrao u Fiorentini, a onda je izabrao Milan u kojem se i nije najbolje snašao...

Također se nije naigrao niti u Atleticu kao rezervna opcija Griezmannu i Costi, a sad ga očekuje Edin Džeko...

8:20: Real Madrid trebao bi danas potvrditi potpisivanje 24-godišnjeg veznjaka Bruna Fernandesa, a za kojeg su se "otimali" Manchester United i Tottenham, piše Sky.

"Sve je spremno", pišu Englezi na svom portalu.

8:00: Ante Rebić sletio je u Milan gdje bi nakon liječničkog pregleda trebao potvrditi transfer. Naime, njemački Eintracht pristao je na jednogodišnju posudbu, a nakon čega će ga eventualno Rossoneri moći otkupiti ovisno o bonusima i broju utakmica, odnosno o broju zabijenih golova...

Linker
23. travanj 2024 09:50