David Ramos/Getty Images
VRIJEME JE ISTEKLO

ZAVRŠEN JE PRIJELAZNI ROK U PREMIERSHIPU, EVERTON DOVEO DVA VELIKA POJAČANJA IZ BARCELONE Tottenham ispisao povijest, a Mourinho je veliki gubitnik

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2018. 21:00

Završio je ljetni prijelazni rok u Premiershipu, prvi put u povijesti prije nego što je odigrana prva utakmica. Sedam je momčadi oborilo rekord u svojoj dosadašnjoj povijesti: Chelsea, Manchester City, West Ham, Bournemouth, Wolves, Huddersfield i Brighton. Najviše je igrača kupio Brighton - njih čak 14!

Jučer je bio najspektakularniji dan prijelaznog roka jer je za Chelsea potpisao malo poznati bivši vratar Athletic Bilbaa Kepa Arrizabalaga i time postao najskuplji vratar svih vremena (80 milijuna eura odštete). Tako je zamijenio Thibauta Courtoisa koji je završio u Real Madridu.

Veliki pobjednik zadnjeg dana prijelaznog roka u engleskom prvenstvu je Everton koji je doveo Yerryja Minu i Andrea Gomesa iz Barcelone.

Za Minu je Everton platio 31 milijun eura, a Barcelona ima pravo prvokupa njegovog ugovora, dok je Gomes otišao na jednogodišnju posudbu uz 2.2 milijuna eura. Najveće pojačanje doveli su besplatno - Brazilca Bernarda iz Šahtar Donjecka. Bernard (25) je pet sezona proveo u Ukrajini, sljedeće četiri će provesti u klubu iz Liverpoola.

Još ranije je Everton doveo Brazilca Richarlisona iz Watforda i Lucasa Dignea iz Barcelone, dok je mladi hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić još na popisu kluba s Goodison Parka.

Zanimljivo je kako u ljetnom prijelaznom roku Tottenham nije doveo nijednog novog igrača, čime je ispisao stranice Premiershipa kao jedini klub u povijesti koji je donio takvu odluku otkako je uveden novi koncept prijelaznog roka 2003. godine. Mauricio Pochettino je uspio zadržati svoje najveće zvijezde Harryja Kanea, Delea Allija, Huga Llorisa i Mousu Dembelea, te se s njima nada napasti premierligaški naslov.

Jedan od gubitnika ljetnog prijelaznog roka definitivno je Manchester United koji je ranije tijekom ljeta doveo Freda za 52 milijuna funti i Dioga Dalota za 17.4 milijuna funti, ali je otad propustio dovesti pojačanja za kojima je vapio menadžer Jose Mourinho. Harry Maguire, Yerry Mina, Jerome Boateng, Kurt Zouma, Diego Godin i Toby Alderweireld najčešće su se povezivali s transferom na Old Trafford, ali nitko od navedenih igrača nije stigao na kraju.

TOP 10 TRANSFERA

1. KEPA ARRIZABALAGA 81 milijun eura

(Athletic - Chelsea)

2. ALISSON BECKER 72 milijuna eura

(Roma - Liverpool)

3. RIYAD MAHREZ 67,8 milijuna eura

(Leicester - Manchester City)

4. NABY KEITA 60 milijuna eura

(RB Leipzig - Liverpool)

5. FRED 59 milijuna eura

(Šahtar - Manchester United)

6. JORGINHO 57 milijuna eura

(Napoli - Chelsea)

7. FABINHO 45 milijuna eura

(Monaco - Liverpool)

8. RICHARLISON 39,2 milijuna eura

(Watford - Everton)

9. FELIPE ANDERSON 38 milijuna eura

(Lazio - West Ham)

10. LUCAS TORREIRA 30 milijuna eura

(Atalanta - Arsenal)

Linker
19. travanj 2024 05:28