Reuters / REUTERS
'TREBAO IM JE ZAPRIJETITI ...'

ZAVRŠIO JE 'SLUČAJ LUKA MODRIĆ', STIGLA KONAČNA ODLUKA FIFA-E, PREDSJEDNIK GRMI: 'To nikada u životu nisam vidio!'

ODBAČEN SLUČAJ Europski prvak tvrdio je kako je talijanski klub navodio Luku Modrića da raskine važeći ugovor
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 07. rujan 2018. 16:46

FIFA je odbacila je tužbu Real Madrida protiv Intera navevši da milanski klub nije nezakonito pokušao dovesti Luku Modrića, rekao je glasnogovornik Intera.

- U ponedjeljak smo primili službeno pismo iz FIFA-e u kojem su nas izvijestili kako nema temelja za otvaranje istrage - rekao je glasnogovornik za SN.

Europski prvak Real Madrid tvrdio je da je Inter povrijedio pravilnik FIFA-e jer je navodno navodio 32-godišnjeg Modrića da raskine važeći ugovor u Madridu koji istječe 2020. godine. Prema pravilniku klub koji želi dovesti igrača mora prvo o tome obavijestiti njegov klub, u ovom slučaju Real Madrid, a tek ukoliko igraču ugovor istječe za šest mjeseci može s njime samostalno i direktno pregovarati.

Inter je 14. kolovoza primio pismo od FIFA-e u kojem ga je ona obavijestila o tužbi Real Madrida i preliminarnoj istrazi. Klub iz Milana je 16. kolovoza pismeno odgovorio da nije direktno kontaktirao hrvatskog kapetana te da nema temlja za tužbu.

- FIFA nas je sada obavijestila da nije našla dokaz za otvaranje formalne istrage. Slučaj je odbačen - rekao je glasnogovornik Intera.

Odnos Real Madrida i Intera je zahladio prošli mjesec nakon što su se preko talijanskih novina La Gazetta dello Sport pojavljivali detalji navodne ponude Intera upućene Modriću.

Screenshot: Real Madrid

Hrvatski vezni igrač se nije oglašavao a u četvrtak je, dan prije zatvaranja tržišta u Španjolskoj, rekao da nije bio blizu prelaska jer da se nalazi u klubu u kojem je uvijek htio biti.

- Jako sam sretan u Real Madridu. To je sve - rekao je Modrić.

Tržište u Italiji se već bilo zatvorilo.

Inter nije bio poslao ponudu Real Madridu nego je čekao da Modrić razgovora s Florentinom Perezom, predsjednikom Real Madrida. Perez je javno rekao da ga je spreman pustiti jedino ako netko uplati 750 milijuna eura koliko iznosi odšteta u slučaju da ode prije isteka ugovora.

- Htjeli su ga dovesti, a da ne plate. To nikada u životu nisam vidio - rekao je Perez novinarima u četvrtak u Monacu gdje je Modrić proglašen najboljim nogometašem u Europi.

Dopredsjednik Intera Javier Zanetti istu je večer rekao da će u klubu razmotriti Perezove riječi prije bilo kakvog odgovora.

Nakon što je FIFA odbacila tužbu protiv Intera, zbog koje mu je prijetila zabrana dovođenja nogometaša tijekom dva nadolazeća prijelazna roka, milanski klub ne isključuje mogućnost pokretanja pravnog postupka protiv Real Madrida zbog povrede ugleda.

- Vidjet ćemo. Razmatramo situaciju - rekao je glasnogovornik Intera.

Inter je 17. kolovoza najavio tužbu protiv predsjednika španjolske lige Javiera Tebasa nakon što je ovaj u intervjuu španjolskim novinama ABC rekao kako se milanski klub služio "smicalicama" u pokušaju dovođenja Modrića a da uopće nije imao novca za taj transfer.

Novinar Tomas Gonzalez-Martin, koji u Madridu izvještava o Real Madridu za novine ABC, tvrdi da su Modrićevi zastupnici zakuhali situaciju te da su oni svog klijenta ponudili Interu nakon Svjetskog prvenstva. Modrić je bio proglašen najboljim igračem prvenstva, s Hrvatskom je osvojio srebrnu medalju a prije toga i treći naslov Lige prvaka Real Madridom.

- Vlado Lemić i njegov partner Predrag Mijatović su u nastojanju da mu podignu plaću u Real Madridu, poticali Modrića da zatraži odlazak i stvori problem upravi. Modrić je trebao inzistirati na odlasku, možda zaprijetiti da neće trenirati, nakon čega bi ga klub možda pustio. To je čekao Inter - kaže Gonzalez-Martin.

Modrić je, međutim, trenirao prema planu, a Real Madrid isticao da on neće nigdje otići jer je zadovoljan. Zasad je nepoznato hoće li i kada dobiti novi ugovor u Madridu. Posljednji ugovor je potpisao 2016. te on istječe 2020. godine.

Lemić i Mijatović nisu bili dostupni za komentar.

Linker
29. rujan 2024 15:13