Catherine Ivill/Getty Images
PIŠE IL MESSAGERO

ZBOG KRIZE I ONI PRISILJENI REZATI PLAĆE, A SADA BI MOGLI OSTATI I BEZ RONALDA Osim Portugalca na izlaznim vratima mogla bi biti još jedna zvijezda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. ožujak 2020. 22:48

Zbog svjetske pandemije koronavirusa Juventus bi mogao biti prisiljen na prodaju Cristiana Ronalda.

Vijest je to koja se zakotrljala u talijanskim medijima, a koja je glasno odjeknula.

Iako su se igrači Juventusa odrekli četveromjesečnih plaća kako bi pomogli klubu u teškim trenucima, financijski uteg zvan Ronaldo mogao bi ipak za klub biti pretežak u ovakvoj situaciji.

Naime, Portugalčeva tjedna primanja iznose 565.000 eura, a godišnje inkasira oko 30.5 milijuna eura.

Il Messagero tako tvrdi da bi u Juventusu mogli unovčiti Ronalda. Torinski velikan kupio ga je na ljeto 2018. godine za 100 milijuna eura plus bonuse, ali njegova je vrijednost u međuvremenu pala. S 35 godina na leđima vrijednost mu se procjenjuje oko 70 milijuna eura.

Juventus' Welsh midfielder Aaron Ramsey (R) celebrates with Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo after scoring during the Italian Serie A football match SPAL vs Juventus on February 22, 2020 at the Paolo-Mazza stadium in Ferrara. (Photo by Isabella BONOTTO / AFP)
Isabella BONOTTO / AFP / ISABELLA BONOTTO AFP
Ronaldo i Ramsey

A ukoliko se u Juventusu odluče prodati Ronalda sljedeći na 'udaru' mogao bi svakako biti Aaron Rmsey koji je isposlovao sjajan ugovor nakon transfera iz Aarsenala i tjedna mu primanja iznose oko 450.000 eura.

Ali istovremeno se postavlja pitanje koji si klub u ovako teškoj situaciji može priuštiti Ronalda? Rijetki se izdvajaju, a navode se imena Mnachester Uniteda, Manchester Cityja i PSG-a kao potencijalni kandidati. Dakako, postoji realna opcija da Ronaldo i dalje ostane u Juventusu, ali onda će morati prihvatiti osjetno rezanje primanja.

Il Messagero tako navodi tri opcije kada je u pitanju Ronaldova budućnost: 1. prodaja, 2. revizija aktualnog ugovora uz osjetno smanjenje primanja, 3., odrađivanje aktualnog ugovora (do 2023.) bez smanjenje plaće.

Od tri navedene opcije zadnju spominju kao najmanje vjerojatnu...

Linker
17. travanj 2024 14:16