Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
DAVORIN OLIVARI IZ TURSKE

ZDRAVKO MAMIĆ OTKRIO NAJVEĆU PRIČU U MAKSIMIRU OVE ZIME - STOPIRAN NOVI ZVUČAN TRANSFER! 'Za njega je došlo najviše ponuda od svih igrača Dinama!'

Ivan Fiolić dobio je najviše ponuda od svih igrača Dinama! Međutim, nismo  prihvatili niti jednu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. siječanj 2018. 23:03

Potražnja je za Dinamovim nogometašima ogromna. Stigla je nova, službena ponuda za Ivana Fiolića. Donositelj ponude Toronta, uglednog člana MLS lige, bio je poznati hrvatski menadžer Danko Đikić.

Toronto je, inače, klub u kojem igraju primjerice Sebastian Giovinco, bivši igrač Juventusa, Jozy Altidore, čovjek koji je igrao u Villarrealu i Sunderlandu, Michael Bradley, koji je u stigao iz Rome... Najavljuje se da bi se Giovinco mogao vratiti u Europu, a upravo je Fiolić bio zamišljen kao njegova zamjena. Dakle, ugledno društvo igra u Torontu. S obzirom na to da Fiolić nije dio prve momčadi Modrih (tu mislimo na udarnih jedanaest), očekivalo se da bi ponuda mogla biti prihvaćena. No Dinamo je ponudu Toronta - odbio! Kao što je napravio i u slučaju Soudanija kad je u pitanju bio Nottingham Forest.

Brojni upiti

Kad smo već kod Fiolića, evo što o tome kaže savjetnik Mamić:

- Ivan Fiolić dobio je najviše ponuda od svih igrača Dinama! Međutim, nismo prihvatili niti jednu.

Tu je stao, ali se nakon nekoliko minuta vratio toj temi kazavši:

- Istina jest da imamo dosta službenih i neslužbenih ponuda za svoje igrače. O tome se piše, a ja od navijača i prijatelja Dinama dobivam pitanja je li moguće da će doći do velikih prodaja. Ne bih želio da oni koji vole Dinamo dođu do krivog zaključka da ćemo prodavati na sve strane. Kao što vodite, nismo prihvatili odličnu ponudu za Soudanija, sad nismo ni za Fiolića. Ako i dođe do neke prodaje, onda ćemo odmah reagirati i dovesti novog kvalitetnog igrača.

Zagreb, 240317.
Stadion Maksimir. 
Hrvatska - Ukrajina,  kvalifikacijska utakmica za FIFA Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 
Na fotografiji: Tin Jedvaj.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Velike kupnje u ljeto

Nastavio je...

- Naša je meta ipak ljetni prijelazni rok. Sad je, na proljeće, premalo utakmica i nema potrebe ni za kakvom žurbom, mi smo stabilni s ovom momčadi, zasad je sve odlično. Onda na ljeto možemo dovesti pojačanja. Samo sam to želio objasniti našim navijačima i svima kojima je Dinamo u srcu.

Jasno je što govori savjetnik, Modri su daleko odmakli u HNL-u, praktički već stavili jednu ruku na pehar za naslov, zimske su pripreme u završnoj fazi, tako da ovog trenutka nema potrebe za dovođenjem značajnijih pojačanja jer Modri s ovim rosterom, pa čak i ako se netko proda, neće imati problema na domaćem nogometnom bojištu. Dinamo je fokusiran na ljeto, na novi europski juriš, i tada se mogu očekivati veće promjene u kadru momčadi. Ipak, kad je već odlučio nešto kazati, pitali smo Mamića kako stoje stvari s mogućim povratkom Tina Jedvaja, koji ne igra u Bayeru iz Leverkusena. Njegov bi dolazak na posudbu iz Bundeslige svakako bio veliko pojačanje za Modre.

- Radimo na povratku Tina Jedvaja u Dinamo! Mi njega želimo, on želi doći u Dinamo. Za njega bi to bilo i značajno u kontekstu nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ovaj ćemo tjedan znati sve - zaključio je Mamić.

Moro na meti

Inače, saznajemo da Nikola Moro, osim Šahtarove, ima još nekoliko pounda. Nakon Ivana Fiolića, on je igrač s najviše ponuda.

Dinamo bi, da želi, mogao rasprodati praktički cijelu momčad! Već su otišli Henriquez, Sigali i Antolić, odbijene su ponude za Soudanija i Fiolića, Moro je na meti Šahtara i još nekoliko klubova iz Španjolske i Bundeslige, Ćorića želi Roma, Olmu Arsenal... Međutim, logično je da u plavom klubu paze na sve kada su u pitanju transferi. Nikako se se misli oslabljivati momčad, bez obzira na mogućnost punjenja blagajne do vrha. Nakon sezone stanke, kad im je Rijeka otela sve, Dinamo se želi vratiti u godine potpune dominacije u hrvatskim okvirima te opet pokušati biti na europskom putu.

Linker
26. travanj 2024 07:36