Reuters / REUTERS/Juan Medina
DEFINITIVNO PREKRIŽEN

'ZIDANE JE SRAMOTA. NE POKAZUJE POŠTOVANJE PREMA IGRAČU KOJI JE NAPRAVIO PUNO ZA KLUB Turbulencije u Realu uoči početka sezone, pale su teške riječi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. srpanj 2019. 19:56

Nakon 3:1 poraza Reala od Bayerna u prvoj pripremnoj utakmici sezone pale su teške riječi od strane Zinedine Zaidanea.

Nisu se one odnosile na poraz Reala, već na Garetha Balea, Velšanina kojeg je Zidane izostavio iz popisa kandidata za susret u Houstonu.

Iako je Bale zdrav, Zidane na njega nije računao i nakon susreta je otvoreno stavio karte na stol.

"Nadamo se da će uskoro otići. Bilo bi to najbolje za sve. Radimo na njegovom transferu u drugu momčad. Osobno nemam ništa protiv njega, ali dođe vrijeme kada se takve stvari moraju napraviti", rekao je Zidane.

Bale je od dolaska u Real iz Tottenhama 2013. godine osvojio Ligu prvaka s Kraljevima četiri puta, a ugovorno je vezan za klub još dvije godine. Medijski se najčešće dovodio u kontekst mogućeg transfera u Manchester United, Tottenham, Bayern i Kinu.

Jul 17, 2019; Montreal, Quebec, Canada; The winning side of the mini match including Luka Modric and Gareth Bale and Eden Hazard and Takefusa Kubo and Keylor Navas and Isco and during the Real Madrid FC public practice at Stade Saputo. Mandatory Credit: Eric Bolte-USA TODAY Sports - 13059147
Eric Bolte-USA TODAY Sports

Nakon ovakvih Zidaneovih komentara nije trebalo dugo čekati na reakciju iz Baleovog tabora. Oglasio se igračev agent Jonathan Barnett za AFP.

"Zidane je sramota. Ne pokazuje poštovanje za igrača koji je napravio toliko puno za Real Madrid", izjavio je Barnett.

Zbog problema s ozljeda Bale je u protekle četiri szeone skupio svega 79 ligaških nastupa za Real, a navijači su mu tijekom prošle sezone često zviždali. On je pak u svojim izjavama naglašavao kako želi ostati u Realu do kraja karijere.

"Ja sam taj koji dnosi odluke. Moramo mijenjati. Transfer je odluka trenera, a igrač je upoznat sa situacijom. Situacija će se promijeniti, bilo u sljedeća 24 ili 48 sati, ali hoće i tako će biti najbolje za sve", zaključio je Zidane.

Dodatak na temu imao je i Baleov agent: "Radimo na nekim stvarima. Gareth je igrač Real Madrida, ali ako ode to će biti naša odluka, a ne odluka gospodina Zidanea".

Osim četiri naslova u Ligi prvaka Bale je u Realu osvojio i jedan naslov španjolskog prvaka, jedan Kup kralja, te tri UEFA-ina Superkupa i Svjetska prvenstva.

Linker
19. travanj 2024 23:57