REUTERS/Suhaib Salem
POVRATNICI U ZAGREB

ZORAN MAMIĆ SE VRAĆA U MAKSIMIR, A STIŽU I NJEGOVI LJUDI! Jedan bivši igrač sigurno stiže, drugi bi mogao poslati odbijenicu!?

DINAMO Namjera aktualnog hrvatskog prvaka da u Maksimir vrati nepravomoćno osuđenog stručnjaka podijelila javnost, no u modrom klubu ne odustaju od svog zacrtanog kadroviranja za novo razdoblje
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. lipanj 2019. 23:00

Sve je izvjesnije da će Zoran Mamić postati i službeno novi Dinamov sportski direktor, idući bi tjedan trebao donijeti konačnu potvrdu.

Nije tajna da je ta vijest podijelila javnost, na one koji pozdravljaju povratak mlađeg Mamića, do onih koji taj potez osuđuju, s obzirom na sve ono što taj povratak (do)nosi.

Od pravosudnih problema do dvojbi kako će izgledati njegov odnos s Dinamovim trenerom Nenadom Bjelicom u odlukama vezanima za prvu momčad i pojačanja.

Povratnici u Zagreb

Međutim, dok se čeka ta službena odluka o Zoranu Mamiću, ljudi koji su činili njegov stožer zadnjih godina na Bliskom istoku, polako se vraćaju u Maksimir.

Vedran Attias, nekadašnji Dinamov glasnogovornik, a kasnije Mamićev analitičar, vraća se u omladinsku školu, gdje bi također trebao biti analitičar, dok će o kondicijskoj pripremi i kondicijskim trenerima u školi brinuti Ivan Štefanić.

Zagreb, 010510.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 1. HNL 28. kolo Dinamo - Hajduk
Na slici: Zoran Mamic, Tomislav Butina.
Nenad Dugi / Cropix
Nenad Dugi / Cropix

Kondicijski trener koji je bio s prvom momčadi kad je Zoran Mamić bio trener Dinama i koji je također radio s Mamićem u Emiratima i Saudijskoj Arabiji.

A Damir Krznar, Mamićev prvi pomoćnik i čovjek koji u sjeni uvijek odrađivao veliki dio posla, trebao bi uskoro biti potvrđen za novog direktora Dinamove omladinske škole.

Krznar je veliki stručnjak, čovjek za kojega svi govore da je trenerski lumen, čak je i Nenad Bjelica jednom kazao da se i s Krznarom savjetovao oko zadataka na HNS-ovoj trenerskoj Akademiji.

Jasno, nije isto biti trener na travnjaku i čelnik nogometne škole, no čini se da će Krznar prihvatiti izazov i biti na čelu misije “rekonstrukcija nogometne škole”.

Privatni album

Upravo je ta rekonstrukcija označena kao jedan od glavnih zadataka kluba u idućem razdoblju. Iako su i ove godine Dinamovi kadeti i juniori bili prvaci, iako je mlada momčad igrala i četvrtfinale Lige prvaka, a nekoliko mladića polako kuca na vrata prve momčadi, u Maksimiru su procijenili da školu treba malo “protresti”. Zadnjih je godina dosta trenera otišlo, puno njih zbog izdašnih ponuda iz inozemstva, rupe su se ponekad punile stihijski, neki su se zasitili i trebaju nove izazove.

Također, nakon odlaska Ive Šuška, škola je ostala bez operativnog šefa, cijeli je sportski sektor bio u rukama Marijana Vlaka, a to je preširok opseg djelovanja, školi treba “vlastiti šef”. Ideja je osvježiti trenerski kadar, a među tim svježim kadrovima imati što više bivših Dinamovih igrača, koji su krenuli u trenerske vode, jer danas ih baš i nema mnogo (Dalibor Poldrugač i Tomislav Mikulić jedni su od rijetkih).

Šuška se da su već poduzeti i neki konkretni potezi, pa su iz Maksimira već ponudili posao Tomislavu Butinu i Jerku Leki. Butina je zadnjih godina također radio kao trener golmana na Bliskom istoku, ima iskustva, mogao bi donijeti nove ideje u rad s vratarima.

Slijede promjene

Jerko Leko, pak, radi jako dobre stvari s juniorima u Lokomotivi, ozbiljno se prihvatio trenerskog posla i u Dinamu bi ga voljeli vidjeti na istoj funkciji, na klupi trenera juniora.

Međutim, Leko u Lokomotivi ima sjajan status, s velikim izgledima da jednog dana postane i trener prve momčadi, tamo je dobio svoju prvu trenersku priliku i pitanje je hoće li se preseliti s Kajzerice u Maksimir.

U svakom slučaju, spremaju se promjene u školi, a kako su neki dan najavili i članovi Uprave, ovoga ljeta Dinamo će uložiti i u infrastrukturu i obnoviti sve terene koji su dio škole, uključujući i Hitrec-Kacian koji je u zadnje vrijeme u dosta lošem stanju. Stajat će ta investicija Modre milijune kuna, nadaju se u Maksimiru da će se na koncu sigurno isplatiti.

Linker
26. travanj 2024 03:04