CROPIX
U POTRAZI ZA NASLJEDNIKOM

ZVONIMIR BOBAN JE STIGAO, TALIJANI NAJAVILI VELIKI HRVATSKI TRANSFER Jednog od najvažnijih igrača za budućnost Dinama već su preselili u Milano

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. lipanj 2019. 19:28

Nije trebalo čekati dugo od službenog dolaska Zvonimira Bobana u Milano da talijanski mediji, pogotovo oni kojima je mercato doručak, ručak i večera, lansiraju bombu. Naime, mnogi portali i mediji na Apeninima, uključujući i najvećeg stručnjaka Gianlucu di Marzia, pišu da je jedan od igrača koje Rossoneri žele i Dinamov veznjak Nikola Moro.

Nema puno informacija, tek da je to još ideja i da su iz Milana (ne piše tko) pokrenuli određene kontakte ne bi li ispitali teren oko Dinamova nogometaša. Ne znamo ni koliko je to, konkretno, Bobanova ideja ni za koju bi cijenu klub sa San Sira htio dovesti Dinamova mladića. Podsjetimo, prije teške ozljede koljena Moro je bio na meti nekoliko klubova, najčešće su se spominjali Benfica i Šahtar, koji su tada ponudili 12 milijuna eura.

No Moro se ozlijedio, protekle sezone još uvijek se vraćao od tog puknuća ligamenata koljena, još nije uhvatio pravi kontinuitet forme, ali očekuje se da bi od jeseni trebao postati jedan od ključnih Dinamovih nogometaša.

Zagreb, 300319. 
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica prve HNL lige izmedju Dinama i Inter Zapresic.
Na fotografiji:Nikola Moro strijelac gola za Dinamo.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Naravno, ako ostane u Maksimiru, jer, sudeći po informacijama iz Italije, želi ga Milan, a kad takva vijest ugleda svjetlo dana, onda krenu priče i o ostalim klubovima. U Maksimiru su donedavno, kad je Moro u pitanju, razmišljali o svoti od oko 15 milijuna eura, s takvom bi idejom krenuli u pregovore s bilo kime, a koliko će na kraju dobiti za Moru, ovisi, kao i uvijek, o više faktora.

Da se malo našalimo, želi li ga doista, Boban će Dinamu morati platiti više nego što je prije gotovo 30 godina Milan platio Dinamu za Bobana (spominjalo se 12 milijuna DEM). Ali, kao što rekosmo, zasad je ta priča u povojima, Moro je tek ideja, još daleko od transfera. Možda u konačnom raspletu presude i njegovi nastupi na Euru U-21 koje se igra u Italiji i San Marinu.

Inače, kad već spominjemo Milan, recimo da neki mediji, osim Dejana Lovrena, spominju i Andreja Kramarića na listi želja. Kao i Moro, to je još uvijek negdje daleko na horizontu...

Linker
24. travanj 2024 15:24