Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
OKRŠAJ NA RUJEVICI

TRAŽI SE POSLJEDNJI POLUFINALIST HRVATSKOG KUPA Interovci pogođeni odlukom: 'Razočarani smo, ali idemo pokušati dobiti Rijeku'

Posljednja utakmica četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa između Intera i Rijeke igrat će se ipak u Rijeci, a ne u Zaprešiću, nakon što je HNS potvrdio zamjenu domaćinstva. Tekstualni prijenos susreta UŽIVO pratite na portalu Sportskih novosti od 17 sati.
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 13. prosinac 2017. 17:08

INTER - RIJEKA (17 sati)

Inter: Santini; Mamić, Komorski, Grgić, Bosec; Šarić, Mazalović, Postonjski; V. Blažević, Andrić, Rak

Rijeka: Sluga; Zuta, Punčec, Župarić, Vešović; Črnic, Mišić, Maleš, Kvržić; Puljić; Gavranović

---------------------------------------------------------------------------

Inicijativa Intera o zamjeni domaćinstva naišla je na mnoga negodovanja, dojam je da se narušila regularnost natjecanja jer stvarno se ne možemo sjetiti kada se dogodila ovakva situacija. Čelni ljudi Intera svoju odluku opravdavaju činjenicom da je teren pod vodom, no isto tako je činjenica da su njihove šanse, ponavljamo, bitno umanjene igranjem u Rijeci.

Nakon treninga javio nam se kapetan Tomislav Šarić koji, čini se, nije najzadovoljniji s ovakvom odlukom...

- Evo upravo sam završio s treningom, radili smo na umjetnoj travi, to je bio jedini način za odraditi trening jer glavni je teren zbilja natopljen i nemoguće je na njemu trenirati - rekao je Šarić, a onda se osvrnuo na spomenutu situaciju:

- Slažem se da su nam šanse bitno umanjene. Kada smo u ponedjeljak saznali tu odluku, bili smo iznimno razočarani, ali u konačnici smo je prihvatili, takva je kakva je, prevelikog izbora po tom pitanju i nemamo. Pokazali smo prije mjesec dana na Rujevici da se možemo nositi. Meni je glupo pričati o odluci, idemo pokušati pobijediti, Rijeka je prvak, kvaliteta je neosporna, ali mi vidimo svoje šanse i pokušat ćemo ih pobijediti.

Rijeka, 181117.
Stadion Rujevica. Utakmica NK Rijeka - Inter-Zapresic, 16. kolo, Hrvatski telekom Prva HNL. Na fotografiji: Marko Vesovic.
Foto: Matija Djanjesic / Hanza Media
Matija Djanjesic / Hanza Media / CROPIX
Rijeka - Inter

Kup bi u vašoj situaciji, dojam je, trebao biti prioritet, a ne treba posebno spominjati taj natjecateljski motiv, ovako je Inter učinio Rijeci golemu uslugu...

- Nama je ta odluka priopćena u ponedjeljak i slažem se u jednu ruku s vama, sa sportske bismo strane imali veće izglede kod kuće, ali ja ne želim dublje ulaziti u analizu jer naša razmišljanja neće ništa promijeniti. Što se tiče našeg razočaranja, to je normalno. Htjeli smo igrati kod kuće, priča bi definitivno bila drugačija...

Pitanje koje se nameće samo od sebe, je li se moglo igrati na Maksimiru?

- Osobno smatram da bi bilo logičnije, ne znam zašto su direktor i Uprava donijeli ovakvu odluku. S obzirom na vremenske neprilike, uz Rujevicu samo Maksimir dolazi u obzir, ali eto... Jasno mi je da je ova tema intrigantna i pomalo neobjašnjiva, ali ja moram biti čiste glave, ne smijem si dopustiti da razbijam glavu onim što je odlučeno.

Rijeka, 181117.
Stadion Rujevica. Utakmica NK Rijeka - Inter-Zapresic, 16. kolo, Hrvatski telekom Prva HNL. Na fotografiji: Tomislav Mazalovic i Zoran Kvrzic.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
CROPIX

Odgoda je također bila puno racionalnija opcija. Uostalom, ako se prisjetimo, Rudeš je prošle sezone na svojoj “oranici” Rijeci stvorio velike probleme. Neki opravdanje u slučaju odgode traže u utakmici s Belupom četiri dana kasnije, ali na kontu imate 26 bodova, a ovo je velika prilika za ovu momčad da uđe među četiri.

- Da ne pričam floskule kako je svaka utakmica bitna. Ovaj susret mogao se odgoditi, ali struka je procijenila da je bitnija utakmica protiv Belupa - zaključio je Šarić.

Krševan Santini zadobio je nezgodan udarac protiv Cibalije, upitno je hoće li danas stati na vrata Intera, ali prema svemu sudeći trebao bi stisnuti zube, a dao je i svoje mišljenje na ovu nesvakidašnju situaciju.

- Mi igrači bismo voljeli da se utakmica odgodila, imali bismo veće šanse da se utakmica odigra kod nas, ali nismo niti u Rijeci bez izgleda, Kup je specifično natjecanje. Nismo favoriti, no oni ne pobjeđuju uvijek, dat ćemo sve od sebe pa kako bude - rekao je Santini.

Kekova najava Intera

Najava utakmice protiv Intera oborila je negativni rekord kada je riječ o dolasku novinara. Točno dva pisana medija i jedna televizija došli su čuti razmišljanja Matjaža Keka koji je bio raspoložen za šalu.


- Valjda i vas novinare umara ovaj ritam stalnih presica - našalio se Kek pa u ozbiljnijem tonu najavio današnji sraz protiv Toplakovih trupa.
- Pred nama je bitna utakmica koja znači prolazak u Kupu, iako u ovom natjecanju vrijedi samo trofej, računa se ako si na kraju pobjednik. Dolazi nam treća utakmica u šest dana, ali sa svim tim problemima naš jedini cilj je proći dalje. O suparniku ne treba puno filozofirati, standardizirali su momčad, pokazali su pred malo na Rujevici da su izuzetno kompaktni i disciplinirani u obrani… Imaju gard, karakter i na ovu utakmicu dolaze s istim ciljem kakvog imamo i mi.

Vježbat ćemo penale

Iako Kek nije želio etiketirati Inter najvažnijom utakmicom ove završnice sezone, sasvim je jasno da zbog uloga kojeg nosi to svakako jest.
- Svaka utakmica nosi sa sobom neki naboj pobjede. Dugo smo bili u negativnoj seriji, sada je malo bolja, ali s tim problemima želimo preživjeti svaku utakmicu. Ulog je velik, nudi mogućnost da se do kraja sezone boriš za trofej, ali daleko je još za razmišljati što će biti na proljeće.
Kako Rijeka ove sezone igra na domaćem travnjaku upitno je i predstavlja li domaći travnjak prednost za Rijeku. Uostalom, Inter se u jako dobrom izdanju predstavio i prije nešto manje od mjesec dana, završilo je 0:0, a domaćin sa samo jednom velikom prilikom.
- Taj njihov blok je bio izuzetno čvrst, naša lopta spora… Probat ćemo se presložiti u ova dva dana, vidjet ćemo tko će moći i izuzetno mi je bitno da oni igrači koji uđu daju sve od sebe. Poslije ovakve sezone, svega što se događa na terenu i uz teren bilo bi izuzetno bitno da pobijedimo.
Sudeći po toj zadnjoj utakmici Rijeke i Intera, ni remi se ne čini nemogućim ishodom.
- Jesmo li vježbali jedanaesterce? Nismo još imali prilike, ali probat ćemo. Govorio sam o tome, pucao sam u svojoj karijeri i tu je bitan psihološki element - poručio je Matjaž Kek.

Linker
25. travanj 2024 01:12