Roscino, Rusija, 170618.
Stadion Roscino arena.
Svjetsko nogometno prvenstvo FIFA World cup 2018.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Arena Roscino, dan nakon pobjede nad Nigerijom.
Na fotografiji: Nikola Jerkan.
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
Foto: Tom Dubravec/ CROPIX

Nikola Jerkan

TRAGEDIJA NA TRAGEDIJU

TUGA U OBITELJI BIVŠEG VATRENOG! PREMINUO MU JE OTAC, A ON SE OD NJEGA NEĆE MOĆI OPROSTITI Vijest ga je pogodila 2500 kilometara daleko od doma

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 26.03.2020. u 12:16

 • U srijedu navečer Nikola Jerkan dobio je najgoru vijest. Otac Vlado preminuo je u Splitu u bolnici kao posljedica moždanog udara. Pokop će biti u krugu obitelji, sukladno trenutku u kojem se to dogodilo, u specijalnom režimu u kojem se Hrvatska nalazi.

  - Najgore je od svega što ne mogu doći na pokop, kao što nisam bio u prilici posjetiti ga i biti uz njega jer nemam mogućnost napustiti Oviedo i Španjolsku - kazao nam je Jerkan, suradnik izbornika Zlatka Dalića u hrvatskoj reprezentaciji.

  U intervjuju za SN koji je objavljen u srijedu rekao je da mu nikad nije bilo teže u životu kao nakon što je doznao da je otac u kritičnom stanju, a on je daleko i nema način doći u Split. Brat Duje, koji živi u Zagrebu, zajedno s rođacima, u međuvremenu je, nakon očeve smrti, ipak stigao je do Splita.

  Jerkan je bio hrvatski reprezentativac iz prve postave Vatrenih sa službenih natjecanja, iz Eura 1996. godine, a dolaskom na mjesto izbornika Dalić ga je vratio u priču nacionalne momčadi. Živi u Španjolskoj sa suprugom i kćerkom. Mnogi iz reprezentacije i nogometnog svijeta javili su mu se s izrazima sućuti. Pridružuje se i redakcija SN.

  Iz drugih medija