Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
SADA JE JASNO

U BAYERNU DONIJELI KONAČNU ODLUKU O NIKI KOVAČU Veliki zaokret šefa bavarskog velikana uoči finala sezone: 'Da se to dogodilo, svi bi nam se smijali'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2019. 19:04

Bayernovi čelnici napokon su se konkretno izjasnili vezano uz budućnost Nike Kovača.

Nakon što su sve donedavno predsjednik Uli Hoeness i izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge odbijali decidirano reći ostaje li Niko Kovač na trenerskoj klupi Bayerna i sljedeće sezone, sada je došao taj trenutak.

"Nikada nije bilo u pitanju hoće li Kovač biti naš trener sljedeće sezone. Kovač ima ugovor do 2021. godine i nitko nije dovodio u pitanje njegov ostanak", rekao je Rummenigge za njemačke medije.

Ovakva Rummeniggeova izjava dolazi dan uoči velikog finala DFB Pokala u kojem će Bayern odmjeriti snage protiv RB Leipziga. Eventualnom pobjedom osvojili bi dvostruku krunu budući su prošlog vikenda slavili u Bundesligi.

Sve dosad upravo je 63-godišnji Rummenigge slovio kao jedan od najvećih Kovačevih kritičara. U travnju je tako, dan nakon Bayernove 5:0 pobjede protiv Borussije Dortmund, rekao za Sky TV kako 'nitko nema zagarantiran posao u Bayernu, pa tako ni Kovač'.

"Namjerno sam želio polarizirati mišljenja nakon pobjede protiv Borussije. Znao sam da ne smijemo popustiti, jer inače bi nam se smijala cijela Njemačka", objašnjava Rummenigge.

Prema Rummeniggeovim riječima čak ni eventualni poraz u finalu Njemačkog kupa neće uzdrmati Kovačevu poziciju.

FC Bayern Munich's coach Niko Kovac and CEO Karl-Heinz Rummenigge pose during a visit at the Oktoberfest in Munich, Germany, October 7, 2018. Bayern Munich/Handout via Reuters. ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVES
Bayern Munich/Handout via Reuters

"Pa, bilo bi ludo donijeti takvu odluku na temelju jedne utakmice. Mislim da je definitivno uspjeh osvojiti bundesligaški naslov u prvoj sezoni u Bayernu. On je mlad i relativno neiskusan trener", dodao je Rummenigge.

Na kraju je demantirao i navode da se s predsjednikom Hoenessom sukobljavao oko Kovača.

"Dobra stvar mog odnosa s Ulijem je da ponekad imamo različita mišljenja, ali nismo imali različita mišljenja o treneru".

Linker
25. travanj 2024 02:15