Ivan Šunjić
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
SJAJAN POSAO

U DINAMU SE 'PROBUDILI' U POSLJEDNJI TRENUTAK Mladi reprezentativac Hrvatske i veliki talent odolio migovima iz Europe i na ljeto dolazi na Maksimir!

IVAN ŠUNJIĆ Igrač Lokomotive i kapetan U-21 reprezentacije Hrvatske odolio migovima iz Europe i na ljeto se vraća u Maksimir
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. veljača 2018. 17:16

Riješena je i ta dvojba, Ivan Šunjić karijeru će od ljeta nastaviti u Dinamu. Nakon što je prošlog ljeta s Kajzerice skoro “zapalio” u inozemstvo, u Maksimiru su se “probudili” i odlučili ga dovesti, pitanje je bilo jedino - kad? Na kraju je odlučeno ovako, potpisao je ugovor sad, ostaje do kraja sezone u Lokomotivi, još malo brusiti formu i zrelost. Tada bi u Dinamo trebao doći kao pojačanje.

- Sretan sam kao i prvog dana kada sam došao u Maksimir. Nikada se nisam pomirio s činjenicom da neću igrati u prvoj momčadi Dinama i sada kad je dogovoren povratak zaista sam sretan. Već sam rekao da nisam htio niti slušati za ostale ponude nakon što su mi rekli da bi se mogao vratiti u Dinamo. Samo sam im rekao: “To je to, to jedino želim. Možda sam malo euforičan, ali to treba staviti postrani, odigrati još ova tri mjeseca što bolje pa krenuti u nove izazove” - kazao nam je jučer oduševljeni Šunjić.

Nisu se dogovorili

Priznao je da je prošlog ljeta bio samo na korak do odlaska u Club Brugge.

- Mogu samo reći da je taj transfer bio blizu realizacije, ali na kraju se klubovi nisu dogovorili. Što i nije loše. Da sam otišao u Belgiju, tko zna bih li ikada dobio priliku da se vratim u svoj Dinamo.

Zapresic, 241117. 
Igraliste SRC Zapresic.
Hrvatski telekom, 1. HNL, prvenstveni susret 17. kolo, Inter Zapresic - Lokomotiva.
Na fotografiji: Ivan Sunjic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
Ivan Šunjić

Kakav se vraćate u Maksimir?

- Odgovor na to neka daju treneri, jer mi je glupo pričati o sebi. Mogu samo reći da sam dobio na iskustvu koje je prijeko potrebno za prvoligašku scenu. Da sam ostao u Dinamu, kao mladi igrač, nikada ne bih dobio takvu minutažu. Osim toga, igrao sam s kvalitetnim igračima i u jednoj zdravoj sredini u kojoj nema pritiska. Velika hvala ljudima iz Lokomotive koji su mi pomogli na mom putu.

Zasad na dobrom putu

Sličan put do Dinama imali su Pjaca, Brozović, Badelj... Povratkom u Dinamo postali su prvotimci, ostvarili prave transfere.

- Neću stavljati nikakva očekivanja ispred sebe. Zasad sam na dobrom putu. U potpunosti shvaćam kako je Dinamo druga dimenzija u odnosu na Lokomotivu. Ma Dinamo je u odnosu na sve ostale drugi svijet i trebat će se dobro potruditi opravdati povjerenje. No, samopouzdanja imam, povjerenje ljudi iz kluba imam i sada je sve na meni. A ako već pitate, ništa ne bih imao protiv da idem sličnim putem kao nabrojeni igrači (ha-ha-ha).

No, kad se sve zbroji, Šunjić će u Dinamu ipak šansu dobiti kasnije od ostalih. Ove godine napunit će 22 godine, ali možda je taj njegov put ipak logičniji i sigurniji od onih koji su već “odradili” Dinamo i otišli u neizvjesnost inozemstva?

- Pitajte me za nekoliko godina. Nema tu pravila, jer bilo je slučajeva da su neki ranije otišli i zaigrali na visokoj europskoj razini, dok nekih nema ni na mapi. Svatko od nas bira neki svoj put.

A konkurencija u Dinamu? Neće biti lako samo tako uskočiti u momčad?

- Uh. Ademi, Tongo, Moro… Imena da se smrzneš. Svaki od njih može igrati u ligi Petice bez problema. Ipak, da ne vjerujem u sebe i svoje mogućnosti, ne bih ni dolazio u Dinamo.

Nastavak sezone Šunjić će i dalje biti u Lokomotivi, ali sad kad je rasterećen razmišljanja o budućnosti, postoji li mogućnost da se opusti, digne nogu s gasa?

- Mislim da ne. Uvijek sam isti. I na kup-utakmici protiv nekoga iz niže lige na seoskom igralištu i negdje na utakmici visoke razine. Mislim da je to jedini put za sve nas. Ako ne dajem sve od sebe, ne mogu si pogledati u oči. Niti sebi niti suigračima, treneru i upravi kluba. Do kraja idem jako jer drugačije ne znam.

Osuđeni na prodaju

Evo, Šunjić u Dinamu, spominju se u kontekstu Dinama Ivanušec, Majer, Karačić, tu je Šemper, Capan je otišao u Rijeku... Vrijedi li Lokomotiva ipak više od petog, šestog mjesta, jer ako su to igrači za Dinamo, onda se očekuje da budu prevaga već i sad?

- Lokomotiva u svojim igračima ima strašan potencijal, ali treba vremena da se to posloži. Međutim, ti igrači su osuđeni na afirmaciju i prodaju jer je to jedini način da se preživi u HNL-u. Pa nama na utakmice dođe 100 gledatelja! Kako onda očekivati novac od marketinga i ulaznica? Da o infrastrukturi ne pričamo. No, da imamo igrače za puno više od petog mjesta, to je činjenica. Uostalom, još smo u Kupu i silno se veselim polufinalu protiv Hajduka da pokažemo što i koliko može ova Lokomotiva.

Linker
20. travanj 2024 14:21