Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
ON TJERA PO SVOJEM

U MADRIDU BIJESNI NA SVOJU ZVIJEZDU, A ON JAVNO PROVOCIRA REAL I BAŠ GA BRIGA Je li ovo i definitivni razlaz igrača i kluba nakon propalog transfera?

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 21. studeni 2019. 23:40

Wales. Golf. Madrid. Tim redom - pisalo je na velškoj zastavi koju su kapetan Gareth Bale i suigrači razvili na terenu slaveći u Cardiffu pobjedu 2:0 nad Mađarskom. Takvo slavlje povodom izborenog odlaska na EP nije dobro sjelo Real Madridu, klubu s kojim 30-godišnji Bale ima ugovor do ljeta 2022.

Bale smatra da ga trener Zidane već dugo vremena neopravdano zapostavlja, pa je uživao kada su njegovi suigrači pred kamerama istaknuli zastavu s navodno njegovim prioritetima. Bale se smijao, veselio, i činilo se da ga ni najmanje nije briga što će o tome misliti Zidane ili Florentino Perez. Kako će reagirati navijači na Bernabeuu moglo bi biti poznato već u subotu, ako ga Zidane uvrsti u momčad za susret s Real Sociedadom.

U Madridu su se i prije mogli čuti komentari ljudi kako Bale nije dovoljno predan klubu. Mediji se, pak, pitaju je li ovo i definitivni razlaz igrača i kluba nakon što je bio propao transfer ovog ljeta. Nije trenirao 29 dana s momčadi Real Madrida, no najednom je uslijedilo ‘čudesno ozdravljenje u Walesu’ kada ga je Ryan Giggs uvrstio na listu za utakmice s Azerbajdžanom i Mađarskom.

Screenshot

- Naravno da sam motiviraniji igrati za Wales, nego za Real Madrid - rekao je po dolasku u reprezentaciju.

Kada se prošli mjesec vratio u Madrid ozlijeđen s utakmice s Hrvatskom navodno je bio zatražio da od kluba da ne objavi o kakvoj je ozljedi riječ. Zidane je objašnjavao da je ozlijeđen, no da novinari Balea moraju pitati o čemu je riječ. Real Madrid ništa nije objavio. Ubrzo nakon toga Bale je otputovao u London, no ostalo je nepoznato zašto. Zidane je rekao da je igrač uoči puta razgovarao s klubom i liječnicima, ali ne i s njim. Kada se vratio, s tribine je gledao utakmicu Real Madrid i Betisa zajedno s Jamesom Rodriguezom, Kolumbijcem kojeg se Zidane također namjeravao riješiti ljetos, no nije uspio.

Sukob sa Zidaneom

Pri rezultatu 0:0, dok su njihovi suigrači na travnjaku pokušavali zabiti gol, obojica su se digla sa sjedalica deset minuta prije kraja i napustila stadion. Kasnije je klub priopćio kako igrači mogu otići nakon 80. minute zbog radova oko stadiona, no neki su u odlasku vidjeli nedostatak poštovanja.

No, Bale smatra da Zidane njega ne poštuje. Francuz je ljetos rekao kako klub radi na transferu, koji će ubrzo biti realiziran, a kada je Real Madridu propala prodaja u kineski Jiangsu Suning, treneru nije preostalo drugo no priključiti ga nanovo ekipi. Bale je, međutim, tada obavijestio klupske liječnike kako nije u stanju putovati u München na pripremni turnir. Ostao je u Madridu, a umjesto da na TV-u gleda utakmicu svojih suigrača protiv Tottenhama, svog bivšeg kluba, igrao je golf.

Zidane je ostavljao na klupi Balea krajem svog prvog madata u proljeće 2018. Bio ga je ostavio na klupi u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola, a kada ga je uveo ovaj je zabio dva gola u pobjedi od 3:1. Odmah nakon utakmice Velšanin se prvi put javno obrušio na trenera poručivši da će razgovarati sa svojim zastupnikom oko budućnosti. No, nekoliko dana kasnije Zidane je otišao. Kada se vratio na proljeće prošle sezone problemi za Balea su se nastavili.

U posljednjoj utakmici sezone, posjednut na klupi Bale se smijao dok je Real Madrid pred svojom publikom gubio 0:2 od Betisa. Tada su mnogi mislili da mu je to posljednja utakmica u bijelom dresu, no prevarili su se.

Linker
19. travanj 2024 08:59