Arroyo Moreno/Getty Images
LOVA DO KROVA

U REALU SU ŠOKIRANI NAJAVAMA DA ĆE RONALDO NAPUSTITI MADRID Pripremaju se i za tu mogućnost: Evo kakvu će cifru tražiti, ovo zvuči nevjerojatno...

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 18. lipanj 2017. 22:24

Iznenadna vijest kako najbolji igrač svijeta u prošloj godini Cristiano Ronaldo želi napustiti Real Madrid prekinula je idilično ljeto u Madridu. Došla je u grad zajedno s toplotnim valom i temperaturom od 40 stupnjeva. I u subotu su dopisnici koji prate Portugal na Kupu konfederacija u Rusiji javili kako 32-godišnji napadač ponavlja da želi napustiti Kraljevski klub nezadovoljan optužnicom za utaju poreza.

Odluka o odlasku iz kluba s kojim ima ugovor do ljeta 2021. godine protumačena je u Madridu kao manevar njegova zastupnika Jorge Mendesa. Nakon što je u utorak španjolsko Državno odvjetništvo optužilo najboljeg klupskog strijelca za utaju 14,7 milijuna eura poreza od 2011. do 2014. slučaj je došao na stol istražne sutkinje Monice Gomez Ferrer.

Pokvareni planovi

Sutkinja Gomez Ferrer sada ima rok od šest mjeseci da odredi datum kada se Ronaldo mora pojaviti na sudu, no isto tako može i odbaciti optužnicu ukoliko procijeni da nema temelja za suđenje. Bez obzira hoće li Ronaldo otići iz kluba, on će se morati pojaviti na sudu u Madridu kada ona, kako se očekuje, odredi datum. Tako je i Ronaldov bivši suigrač Angel di Maria nedavno morao doći iz Pariza dati izjavu na madridskom sudu. Obojici je zastupnik Jorge Mendes, baš kao i kolumbijskom napadaču Radamelu Falcau, zbog čije navodne utaje poreza taj 51-godišnji portugalski menadžer mora za devet dana sjesti na optuženičku klupu u Španjolskoj.

Football Soccer - Real Madrid v Bayern Munich - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg - Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 18/4/17 Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates scoring their first goal  Reuters / Susana Vera Livepic
Reuters / Susana Vera Livepic

Vijest o Ronaldu poremetila je, pak, planove uprave Real Madrida. Iako još uvijek nije stigla niti jedna ponuda, svi pozorno prate hoće li Paris SG, Manchester United ili Manchester City biti spremni platiti više od 100 milijuna eura odštete, neki spominju iznos od 200 milijuna eura, dok bi zajedno s igračevom plaćom i bonusima njihov trošak mogao dosegnuti 400 milijuna eura.

Nitko ne vjeruje da bi se mogao pojaviti netko drugi sposoban platiti toliko, iako se stalno spominju neimenovani Kinezi, iako je teško vjerovati da bi Ronaldo sada otišao u Kinu . Ovakav zaplet prate i trojica igrača čija je sudbina zasad nepoznata. Alvaro Morata, 25-godišnji napadač i dijete Real Madrida, bio je spreman otići negdje gdje će igrati, budući da je trener Zinedine Zidane jasno rekao da će uvijek u napadu počinjati s Ronaldom, Karimom Benzemom i Garethom Baleom kada su sva trojica zdravstveno spremna. Kao njegovo odredište spominjao se Manchester United.

Linker
20. travanj 2024 06:19