Milos Bicanski/Getty Images / Getty Images
LOVA CURI SA SVIH STRANA

UEFA 'OTVORILA PIPU', SVE ČLANICE DOBIT ĆE MILIJUN EURA Stiže 'solidarna uplata! Čeferin poručio: 'Naša uloga je da podupiremo razvoj nogometa'

Piše: HinaObjavljeno: 05. travanj 2017. 14:20

Svaka od 55 članica UEFA-e dobit će od europske nogometne federacije "solidarnu uplatu" u visini od milijun eura, izjavio je u srijedu na jednodnevnom kongresu UEFA-e u Helsinkiju njen predsjednik Aleksander Čeferin.

Čeferin je pojasnio kako je takva uplata moguća zbog "odličnih financijskih rezultata reprezentacija".

"Uloga UEFA-e nije da akumulira bogatstvo, nego da pomaže svojim članicama i podupire razvoj nogometa", kazao je Čeferin.

UEFA je sezonu 2015./16. okončala sa 102,1 milijuna eura dobitka, što uključuje europsko prvenstvo u Francuskoj tako da su se njene rezerve popele na 633 milijuna eura.

Aleksander Čeferin
Milos Bicanski/Getty Images / Getty Images

Čeferin je također kazao kako neće dopustiti stvaranje zatvorene Super lige, istaknuvši da "novac nema vlast".

Upozorio je najveće lige Europe da UEFA nema namjeru popustiti ucjenama, obećavajući pritom da će redizajnirati nogomet na Starom kontinentu u sljedećih pet godina.

Slovenac je izabran na čelo UEFA-e u rujnu prošle godine, nedugo nakon što je europska nogometna federacija najavila promjene u Ligi prvaka prema kojima bi klubovi iz najjačih europskih liga dobili više mjesta na štetu klubova iz slabijih liga.

Linker
20. travanj 2024 00:06