Foto: Ante Cizmic / CROPIX
'ŽELIM ZAIGRATI ZA PRVU MOMČAD'

UPOZNAJTE MLADOG HAJDUKOVCA KOJEG JE GUARDIAN IZABRAO MEĐU NAJTALENTIRANIJE MLADE IGRAČE EUROPE 'Kada je to objavljeno, bio sam u školi...'

MICHELE ŠEGO Hajdukov 17-godišnji napadač, najmlađi u kadru trenera Kopića, pamtit će jesen po izboru The Guardiana među 60 najvećih talenata 2000. godišta i hat-trick Novigradu
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 12. siječanj 2018. 09:52

Michele Šego (17) jedan je od mladih igrača koje je Hajduk uključio u rad u sklopu priprema prve momčadi koje se prvi tjedan odvijaju u Splitu. Napadač Šego još uvijek je junior, najmlađi je u kadru Željka Kopića, a ovu polusezonu većim je dijelom igrao za drugu momčad za koju je skupio 15 nastupa te zabio četiri pogotka.

Lani je s U-17 reprezentacijom igrao na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, a od ove sezone je važan član U-19 vrste. Dva događaja su mu obilježila polusezonu, prvi je uvrštavanje u 60 najvećih talenata 2000. godišta po izboru uglednog britanskoga lista The Guardian zajedno s dinamovcem Čolinom, a drugi je hat-trick koji je u Drugoj ligi zabio Novigradu u pobjedi 5:1 na Poljudu.

Kada je tada odgovarao na pitanje vidi li se skoro u prvoj momčadi, jednostavno je rekao “moje je da radim, pa ako poziv dođe - dođe, a ako ne, zadovoljan sam i u drugoj ekipi”. Poziv je sada došao i Šego radi s prvom momčadi Željka Kopića...

- Htio bih zahvaliti treneru Kopiću što me pozvao na pripreme prve momčadi. Radimo jako naporno, trudimo se. Izuzetna mi je čast igrati s Almeidom i drugim igračima poput njega. Trudim se da dobijem trenerovo povjerenje, nastavit ću se i dalje zalagati.

Dugopolje, 221117
Druga HNL 2017/2018, 16. kolo utakmica NK Dugopolje - HNK Hajduk II.
Na fotografiji: Ivan Krstulovic Opara i Michele Sego.  
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Ovo je ipak stepenica više u odnosu na drugu momčad... Je li teško?

- Pa i nije toliko, premda su ostali dosta fizički jači, igra se malo brže, ali se ipak mogu prilagoditi.

U utakmici s Novigradom u kojoj je bljesnuo igrao je polulijevo, zabio dva gola u stilu Del Piera, no to nije njegovo pravo mjesto...

- Moja prava pozicija je centralni napadač, čista špica, a po potrebi igram lijevo i desno krilo. Tada smo igrali s dva špica, a ja sam bio malo više lijevo.

Izbor na Guardianov popis motivira ga još više...

- Kada je to objavljeno, bio sam u školi, a najbolji prijatelj Antonio Jurko koji igra u Adriaticu poslao mi je sliku da sam izašao u tim novinama, a ja nisam imao pojma koliko je to veliko priznanje. On mi je objasnio da je to velika stvar i to sam i ja kasnije shvatio. Drago mi je zbog toga, nakon toga sam samo dobio još veću motivaciju.

Prezime Šego je iz Broćanca kraj Konjskoga u splitskom zaleđu, a zanimljivo je kako je dobio ime - Michele.

- Dobio sam ga po obiteljskom prijatelju iz Umaga.

U sjećanju mu je još EP u Hrvatskoj, mali Vatreni nisu uspjeli proći skupinu...

- Dali smo sve od sebe, ali je zaista bila teška skupina - Italija, Španjolska i Turska. Sad se nedavno s U-19 isto nismo uspjeli plasirati dalje, nesretno smo ispali.

Rekosmo da je za drugu ekipu zabio četiri gola u prvoj seniorskoj polusezoni... Koliko je zadovoljan?

- Možda sam mogao i više, ali sve u sve u svemu sam zadovoljan, ipak mi je to bio prvi dodir sa seniorskim nogometom. Bilo je prigoda za još golova, ali sam ukupno zadovoljan prilagodbom. Pamtim i hat-trick Novigradu, to mi je zaista bila utakmica karijere.

U derbiju s Dinamom koji je odlučio jesenskoga prvaka slavio je s Hajdukom, pojačao je tada s još nekoliko članova druge momčadi juniore i postigao dva gola

- Bili smo bolji u prvom poluvremenu, ali smo do pobjede tek došli u završnici kada je Nejašmić izborio penal, a ja sam zabio.

Uzori?

- Iz Hajduka je to definitivno Vlašić, sviđa mi se njegov stil kako, dribla, zabija i asistira, od stranih sam uvijek volio gledati Drogbu, zato sam zavolio Chelsea.

Inozemstvo jednoga dana?

- Trenutno sam samo fokusiran na Hajduk, ali mogu reći da mi se najviše sviđa engleska liga.

S kim se najviše druži od suigrača?

- U drugoj momčadi sam sa svima dobar, a sada u prvoj s Teklićem, Nejašmićem i Bradarićem te Juranovićem od ovih starijih.

Podrška izvan terena?

- Tu su mama, tata, sestra, cura, najbolja prijateljica i dva najbolja prijatelja.

A najveća želja?

- To je sigurno zaigrati za prvu momčad. Ne znam je li rano to željeti, ali ću se truditi da do toga dođe.

Dosta sam brz i sa starijima sam sve jači

Kako bi Šego sebe opisao u kratkim crtama?

- Hm, mogu reći da sam dosta brz, u prvoj momčadi ima dosta bržih poput Juranovića. Fizički sam dosta jak, u juniorima sam bio među boljima, a u B momčadi otkako igram sa starijima sve više jačam. Nadam se da ću kroz neki period biti najjači, moje vrijeme tek dolazi. Volim zabiti i asistirati.

Volio bih biti u avionu za Tursku

U nedjelju je prijateljska s Varteksom, a nakon toga će Kopić odrediti putnike za Tursku. Nada li se Šego da će biti u zrakoplovu?

- Ponavljam, moje je da radim, pa ćemo vidjeti. Ako me pozovu, ići ću, a ako ne, nastavit ću u drugoj momčadi raditi kao i do sada.

Linker
19. travanj 2024 21:13