Zagreb, 130917
Stadion Maksimir.
Konferencija za medije Zdravka Mamica savjetnika uprave kluba GNK Dinamo.
Na fotografiji: Zdravko Mamic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

SKUPŠTINA DINAMA

USKOK PONOVNO KRENUO U AKCIJU? ZDRAVKO MAMIĆ OTKRIO 'Mogli bi ponovno posegnuti za mojim privođenjem, pronašli su neki račun iz 2002., u Austriji...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.12.2017. u 20:55

 • SKUPŠTINA DINAMA Najavljeno preoblikovanje s temeljnim kapitalom od 210 milijuna kuna

  Kratka je bila sjednica Dinamove Skupštine, godišnje redovne, na kojoj su se klupski čelnici osvrnuli na 2017. i pogledali u 2018. godinu.

  - Nažalost, sportske planove nismo uspjeli ostvariti, prvi put nismo bili prvaci, izgubili smo Kup. Tijekom ljeta se puno toga događalo, mijenjali smo trenera pred početak sezone, nekim igračima smo se zahvalili, nekima nismo produljili ugovore. Nije to bilo slučajno, prvi je cilj vraćanje naslova u Maksimir, pokazati tko je gazda i u ovih šest mjeseci smo uspjeli. Naravno, neuspjeh je bio i europski rezultat, ali nismo izgubili glavu, ostali smo kod našeg primarnog cilja. I to ćemo napraviti s mladim igračima, privilegirani smo što ih gledamo jer neke od njih ćemo uskoro gledati u europskim velikanima - rekao je Tomislav Svetina, glavni direktor kluba.

  Zagreb, 030417.
Konferencija za medije direktora NK Dinamo Tomislava Svetine i Arijana Ademija povodom ublazavanja kazne UEFA Ademiju u hotelu Hilton.
Na fotografiji: Tomislav Svetina.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
  Foto: Bruno Konjevic / CROPIX / CROPIX
   

  Potom je financijski direktor Matej Škegro iznio financijske rezultate. Dakle, Dinamo će godinu završiti sa 227 milijuna kuna prihoda, što je šest milijuna više od plana, te 326 milijuna rashoda, što je 24 milijuna više od plana.

  Povećanje prihoda

  - Taj minus pokrit ćemo od plusa iz prošle godine, koji je iznosio 103 milijuna - rekao je Škegro i otkrio kako će taj dio izgledati u 2018.

  - Plan prihoda je 279 milijuna kuna, od toga oko 195 milijuna od prodaje igrače, a rashoda oko 266 milijuna kuna. Dakle, plan je završiti godinu u laganom plusu - kaže Dinamov ‘ministar financija’.

  Racionalizirat će Dinamo poslovanje, uštedjet će se i na plaćama igrača, očekuju se neki veći prihodi od sponzora i tv-prava.

  A novost je i da uskoro kreće proces preoblikovanja. Dakle, ekskluziva je, koju su jučer saznali i skupštinari, da je Dinamo Povjerenstvu i HNS-u predao konačni elaborat, koji je usklađen s mišljenjem tog istog Povjerenstva i da se uskoro očekuje pozitivan odgovor. Ono što su SN napisale, potvrdio je Tomislav Svetina.

  Ronald Gorsic / CROPIX
  Ronald Gorsic / CROPIX / Ronald Gorsic / CROPIX

  Zdravko Mamić

   

  - Očekujemo, dakle, da će Dinamo u novu sezonu krenuti kao š.d.d. Sad više nema razloga da proces stoji, mi smo kao klub napravili sve što smo trebali, transparentno i detaljno. Taj će se proces odvijati u četiri kruga, prvo će biti ponuđen Gradu, pa onda članovima i tako do četvrtog kurga u kojem će dionice biti na tržištu. Temeljni kapital je 210 milijuna kuna - kazao je Svetina, te odgovorio na pitanje jednog skupštinara, koji se pobojao da će Dinamo u slučaju preoblikovanja ‘završiti kao Hajduk’.

  Prvaci dok smo živi

  - Za razliku od ostalih klubova, mi u taj proces idemo dragovoljno, mi smo solventan klub, uspješan, a ne zato što smo u dugovima. Siguran sam da je vrijednost Dinama i Hajduka na tržištu neusporediva - dodao je Svetina.

  Saznali smo da bi cijena dionice mogla biti oko 1.000 kuna.

  Potom je za govornicu izišao Zdravko Mamić i izvijestio o nekim novim detaljima iz postupka, koji se vodi protiv njega.

  - Opet su počeli naše ljude zvati u USKOK, bio je tamo predsjednik Barišić. Pronašli su neki račun iz 2002., u Austriji, a to je iz doba kad je od Dinama i Bog digao ruke, kad ga je predsjednik Barišić spašavao od propasti sa 100 milijuna maraka jer je klub 2004. završio u stečaju. Dinamo nikad nije oštećen ni za jednu lipu, državni proračun također, štoviše, spočitava nam se da smo uplatili 90 milijuna kuna u proračun koji nismo trebali. Govorim vam sve to, da se ne iznenadite ako u jeku svega što se događa oko hrvatskog nogometa opet posegnu za mojim privođenjem. Može biti istraga, ali ja znam da dok smo mi tu, dok smo živi, nitko neće biti prvak osim Dinama - poručio je Mamić.

  Iz drugih medija