SN
SAVJET BIVŠEG VRATARA

'UTAKMICA ŽIVOTA' PRED VELIKIM FINALOM Bivši dinamovac poručio: 'Nikada ne drži glavu previsoko, jer će te život lupiti po njoj. To se dogodilo meni'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. lipanj 2018. 15:11

Veliko uzbuđenje vlada u kampu Utakmice života. Finalisti se užurbano pripremaju za utakmicu protiv all star ekipe koja ih očekuje u nedjelju, 10. lipnja s početkom u 17 sati na stadionu Hitrec Kacian na Maksimiru. Utakmica će odlučiti pobjednika koji će potpisati jednogodišnji ugovor s GNK Dinamo i osvojiti vrijednu novčanu nagradu do 100 tisuća kuna što znači da nas očekuje vrhunski nogomet. Ulaz na utakmicu je slobodan.

- Došli smo u krug onih kandidata koji se bore za prvu postavu, a tek ćemo na kraju znati tko će zaigrati finalnu utakmicu. Želimo da taj jedan natjecateljski duh ostane u njima i da bude jedno pozitivno ozračje. Na svakoj poziciji je veliki pritisak, ali nekakvog velikog ega nema, shvatili su bit kolektivnog rada i to me jako veseli - izjavio je glavni trener finalista Igor Štimac u emisiji Utakmica života koji se osvrnuo i na stereotipne ljubavne živote nogometaša:

- Partnerice nogometaša moraju imati razumijevanja za nas.

Oko nas su uvijek kontigenti ljepotica, mi smo lovina i tu uvijek nastane nervoza i ljubomora. Još su tu česta putovanja, odsutnost i narušava se kvaliteta veze ili braka nogometaša!’’

SN

Kandidati su u posljednji tjedan priprema ušli s napornim treningom pod vodstvom kondicijskog trenera Luke Radmana. Nakon tjelesnog treninga, slijedio je i trening za psihu. Iskusna trenerica Tihana Nemćić s kandidatima je razgovarala o načinima nošenja s neuspjehom te kako se suočiti s različitim pritiscima i izazovima koje nogometaše očekuju na terenu ali i u svakodnevnom životu.

SN

Opasnosti takvih izazova voditeljici emisije Utakmica života Fani Stipković otkrio je bivši vratar Dinama i trenutni vratar rumunjskog CSM Politehnica Iași Ivan Kelava:

- Važno je zapamtiti da se ne drži glava previsoko, jer će te život lupiti po glavi. Ja sam previsoko digao glavu kad sam s Dinamom ušao u Ligu prvaka i osjećao se kao da mogu sve na svijetu. Da se nisam tako ponašao, možda bih danas branio u boljem klubu. Treba ostati ponizan, skroman i ostaviti ego po strani - izjavio je Ivan te savjetovao finaliste:

- Slušajte svog trenera, poštujte suigrače i nikad ne odustajte od svojih snova jer kao što i Utakmica života pokazuje, nikad ne znaš kad će ti se pružiti nova prilika!

SN

Finalnu emisiju Utakmice života kao i prijenos utakmice uživo možete gledati na HNTV u nedjelju od 16.30 sati, a dnevne emisije svake večeri u prime time terminu na Hrvatskoj nogometnoj televiziji (HNTV), reprizno na Z1 televiziji te na YouTube kanalu Utakmica života.

Linker
16. travanj 2024 19:46