CROPIX
OZLJEDA LISTA

VATRENI UMALO OSTALI BEZ JOŠ JEDNOG STOPERA Ćorluka i Vrsaljko otpali, ali iz reprezentacije potvrdili - Domagoj Vida će biti spreman!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. ožujak 2017. 18:36

Velika nesreća zadesila je izobrnika Antu Čačića i Vatrene uoči važne utakmice protiv Ukrajine na Maksimiru. Naime, Čačić je okupio samo 17 igrača i trojicu vratara. Rizik posla odnio je Šimu Vrsaljka, Vedrana Ćorluku, a prema posljednjim informacijama i Domagoj Vida je bio pod znakom pitanja, ali izgleda kako će stoper ipak stisnuti zube i odraditi Ukrajince.

Naime, Vida je u posljednjoj utakmici ukrajinskog prvenstva protiv Černomoreca zadobio nezgodan udarac u list, a nekoliko dana kasnije pojavio se i manji hematom. Vida nije trenirao s Vatrenima već je zajedno s Kalinićem odradio trening u fitnessu.

- Pregled magnetskom rezonancom je pokazao očekivano stanje mišića, nema oštećenja i liječnici su vrlo optimistični da će Vida biti potpuno spreman za utakmicu s Ukrajinom - kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

U stožeru očekuju da će u utorak ili srijedu trenirati s ekipom. S obzirom na izostanke Ćorluke i Vrsaljka, za izbornika Čačića vrlo je važno što može računati da će Vida zauzeti svoje mjesto na terenu.

Podsjećamo, Vrsaljko se ozlijedio u drugoj minuti utakmice protiv Seville i gotovo sigurno će propustiti reprezentativnu utakmicu protiv Ukrajine u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo koja će se igrati u petak u Zagrebu, te prijateljski ogled protiv Estonije.

Za Ukrajinu je definitivno otpao i Vedran Ćorluka koji je u susretu ruskog prvenstva između njegovog Lokomotiva i Spartaka ozlijedio stražnju ložu lijeve noge. Međutim, Čačić neće zvati nikoga umjesto dvojice igrača koji su trebali započeti utakmicu od prve minute.

Linker
22. travanj 2024 12:58