Osijek, 251116
Zoran Zekic trener NK Osijeka sninljen na stadionu Gradski vrt. Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Cropix / CROPIX

PRVO, PA MUŠKO

VATRENO OTVARANJE ZA HIT HNL-A 'Ne možemo biti bahati jer su nas već pomeli. To je trebao biti derbi, ali nije jer mi nismo bili dostojan protivnik'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 17.02.2017. u 14:37

 • Zoran Zekić još nema trenersku pobjedu nad Rijekom. S druge strane Matjaž Kek je u 15 susreta protiv Osijeka čak 11 puta izašao kao pobjednik. Uoči nedjeljnog derbija kola Osijeka i Rijeke u Gradskom vrtu puno toga je na strani gostiju, od vrijednosti momčadi do kontinuiteta standardno dobrih igara. No, od nedjelje se u HNL-u očekuje i još bolji Osijek od onoga kakav je bio u prvom dijelu sezone.

  - Jedva čekam da krene, da vidimo što smo sve napravili. Jako sam znatiželjan, iskren je osječki strateg Zekić, koji više ne želi pričati o ponudi turskog Karabükspora koju je odbio. Miran je i koncentriran isključivo na dvoboj protiv najbolje momčadi lige, ali i, kako je rekao, „trenutno najboljeg trenera u Hrvatskoj.“

  - Izuzetno ih respektiram. Rijeka je nevjerojatno disciplinirana, u stanju su dugo stojati iza lopte i čekati da nađu pukotine u protivničkoj obrani, imaju nevjerojatnu tranziciju, kombinatoriku, sve ono što moderni nogomet zahtijeva i mi ćemo u tom susretu morati biti jako strpljivi. No, imamo i mi svoje adute, ali ne možemo biti ni rječiti, a još manje bahati, osobito s osvrtom na naš susret na Rujevici kada su nas ljudi pomeli s terena. To je trebao biti derbi, ali nije jer mi nismo bili dostojan protivnik i ostali smo veliki dužnici navijačima, ali i sami sebi. Nadam se da smo iz toga izvukli pouku i da će u nedjelju biti dijametralno suprotno. Sve ovo ne pričam iz straha, nego iz respekta, istaknuo je Zekić.

  Osijek, 251116
Zoran Zekic trener NK Osijeka sninljen na stadionu Gradski vrt. Foto: Vlado Kos / Cropix
  Vlado Kos / Cropix / CROPIX
   

  No, svjestan je i da je Osijek domaćin, da navijači ne vole kada momčad stoji iz lopte, pa će i o tome voditi računa. I on i igrači.

  - Moramo biti bolji, agresivniji i hrabriji uvažavajući svu Rijekinu snagu i vrline, ali i pokušavajući iskoristiti ono nešto malo lošijih stvari koje sam primijetio. Rijeka nam je cijele pripreme bila u fokusu, odradili smo dobro utakmice protiv jakih momčadi i sada to moramo prikazati kada je najvažnije. Uzdam se u našu kompaktnost i one dijelove igre koje smo unaprijedili, ali moram biti i opezan prije nego što vidim kako će to funkcionirati u pravoj utakmici. Imamo puno rezerve, a smatram da je sada doista vrijeme da igrači otpuste sve kočnice i vjeruju u sebe, poručio je Zekić, koji oko udarnog sastava ima još jednu ili dvije dvojbe, koje bi trebao razriješiti do nedjelje ujutro.