REUTERS/Francois Lenoir
VELIKE PROMJENE U ŠPANJOLSKOJ

VELIKE PROMJENE U ŠPANJOLSKOJ, RONALDO VJERAN REPREZENTACIJI Otkrivamo kako bi trebali izgledati velikani za okršaje protiv Vatrenih

Pred Vatrenima u rujnu su okršaji protiv Španjolske i Portugala, a otkrivamo kako bi trebale izgledati te reprezentacije za izazove protiv Dalićevih izabranika
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. kolovoz 2018. 17:31

Nekoliko odličnih igrača više nisu članovi španjolske nogometne reprezentacije. Od nacionalnog dresa nedavno su se oprostili Barcelonin stoper Gerard Pique i ofenzivni veznjak Manchester Cityja David Silva, a još je ranije reprezentativno umirovljenje najavio i sjajni veznjak Andres Iniesta. Nakon neuspješnog nastupa na Svjetskom prvenstvu povukao se i privremeni izbornik Fernando Hierro, na njegovu poziciju postavljen je Luis Enrique, bivši uspješni trener Barcelone, koji je u svom prvom obraćanju javnosti kazao da na popisu ima ni manje ni više nego 70 igrača.

Može se očekivati da će za oglede u rujnu pozvati i nekoliko novih igrača u odnosu na Mundijal, Španjolci ističu da s Enriqueom počinje nova era njihova reprezentativnog nogometa. On je pak najavio da će Furija nastaviti igrati istim stilom i da neće biti radikalnih promjena. Evolucija, a ne revolucija, to je Enriqueov moto. Smatra da u taktičkom smislu ima puno prostora za napredak, a vidjet ćemo koji će igrači zamijeniti one koji su se oprostili.

Ronaldo vjeran reprezentaciji

Reprezentacija Portugala prije dvije godine iznenađujuće je osvojila naslov prvaka Europe, a veliki Cristiano Ronaldo ušao u vječnost jer je iznimnim klupskim ostvarenjima dodao i naslov s nacionalnom vrstom. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Portugalci se nisu proslavili, imali su dosta problema u skupini, da bi nakon toga ispali protiv Urugvaja već u osmini finala.

Fernando Santos i dalje je izbornik portugalske reprezentacije, a zasad nitko od igrača koji su bili na Mundijalu nije najavio oproštaj od nacionalnog dresa. Kandidati za to postoje, prije svega je riječ o stoperima Pepeu (35), Fonteu (34) i Bruni Alvesu (36) te krilnom napadaču Quaresmi (34). Moguće je da će Santos za utakmice u rujnu pozvati i neke mlađe igrače, no najvažnije je za Portugalce što je Ronaldo i dalje tu. Promijenio je klub, i dalje je pun motiva i želje za uspjesima, stoga je teško očekivati da će se oprostiti s 33 godine.

"Ronaldo će sigurno biti na sljedećem Europskom i Svjetskom prvenstvu. Naš kapetan može još puno dati nogometu", rekao je Santos nakon Rusije.

Linker
23. travanj 2024 23:29