REUTERS/Stringer
LEGENDA POŽALILA ZBOG SVOJIH RIJEČI

VELIKI GIGI SE PRED OPROŠTAJ PRISJETIO TRENUTKA LUDILA I ČOVJEKA KOJEM JE ZAGORČAO ŽIVOT 'Pretjerao sam, u toj sam situaciji samo to mogao izreći'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. svibanj 2018. 23:12

Gianluigi Buffon u četvrtak je objavio kako nakon 17 sezona napušta Torino. Legenda Juventusa i jedan od najboljih vratara u povijesti svoju će posljednju utakmicu za 'Staru damu' odigrati ove subote kada na teren talijanskog prvaka stiže Verona.

Družio se veliki Gigi neko vrijeme s novinarima koji su imali pregršt pitanja o karijeri i budućim planovima jednog od fanovima najdražih nogometnih ličnosti.

Među brojnim upitima našlo se i jedno koje se odnosi na situaciju iz ludog četvrtfinala Liga prvaka. Preciznije, iz same završnice uzvrata kada je nakon dosuđenog penala, koji je Juve izbacio iz natjecanja, a Real pogurao dalje, Buffon imao trenutak ludila u kojem je napao i žestoko izvrijeđao glavnog suca dvoboja Michaela Olivera.

"Moraš biti životinja da to napraviš, moraš imati kantu za smeće umjesto srca", prokomentirao je Buffon nakon utakmice Oliverovu odluku.

Glavnom sucu četvrtfinalnog sraza velikana europskog nogometa u narednim danima nije bilo nimalo lako. Razočarani i bijesni navijači tada su s prijetnjama navalili ne samo na njega nego i na njegovu ženu koja se ni kriva ni dužna našla u centru pažnje. Britanska policija tada je istraživala i navode kako je nekoliko mladića lupalo na vrata kuće bračnog para i uzvikivalo razne uvrede kroz otvor za poštu. Lucy Oliver je dobila prijetnje i putem društvenih mreža, a paru je nedugo nakon toga ponuđena i policijska zaštita.

Sada kada se oprašta od svog voljenog kluba, Gigi se prisjetio i trenutka kada mu se pomračio um.

'Žao mi je, očito je da sam pretjerao. No, bila je to jako posebna situacija i tada nisam mogao izreći ništa drugo već te stvari. Žao mi je što sam uvrijedio suca", ispričala se talijanska ikona.

Linker
24. travanj 2024 18:34