FENA SIMPOSAR
SIMSPOSAR U SARAJEVU

VELIKI MEĐUNARODNI SIMPOZIJ O SPORTU Tanjević, Mujanović, Osim, Džajić, Tucak na Simposaru u Sarajevu, sprema se i posebna poslastica

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2017. 23:06

Predsjednik Organizacijskog odbora Bogdan Tanjević i direktor Sabahudin Topalbećirević u sarajevskom hotelu Europe najavili su 6. međunarodni simpozij o sportu Simposar. Okupljanje sportskih legendi Bosne i Hercegovine i regije, sportskih novinara, trenera, aktivnih i bivših sportaša i sportskih radnika počinje već danas, a u tri dana programa donosi puno zanimljivih radionica, okruglih stolova, promocija i predavanja velikih sportskih imena na ovim prostorima.

Legendarnom košarkaškom treneru sarajevske Bosne Bogdanu Tanjeviću na simpoziju će se pridružiti velika Razija Mujanović, izbornik vaterpolske reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak, nogometne legende Ivica Osim, Dragan Džajić, Refik Šabanadžović, Faruk Hadžibegić, Elvir Bolić, Husref Musemić, Mehmed Baždarević, velika novinarska imena regije poput Senada Hadžifejzovića, Gorana Milića, Zdravka Reića, Marija Zorka i Nebojše Todorovića, poznata psihologinja iz Beograda Ana Mirković...

Posebna je poslastica za sportske zaljubljenike i premijera dokumentarnog filma “Džajić” autora Sabahudina Topalbećirevića.

Simposar se ove godine bavi aktualnim temama poput nasilja u sportu, sportskog fair playa, govora mržnje u sportu i sportskog turizma kao jedne od regionalnih šansi.

Linker
23. travanj 2024 18:09