Foto: Boris Kovacev / CROPIX
NE BRINE ZA IGORA

VELIKI PRIJATELJ DEBITANTA NA KLUPI RIJEKE OTKRIO POZADINU PRIČE ZBOG KOJE JE ARMADA BIŠĆANU OKRENULA LEĐA Nisu tada ni povici prema nama bili ugodni

MIHAEL MIKIĆ ZA SN Veliki prijatelj novog trenerskog šefa momčadi s Rujevice uvjeren je u njegovu uspješnu avanturu u Kvarnerskom zaljevu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. listopad 2018. 19:00

Igor Bišćan danas će debitirati na Rijekinoj klupi, a svog velikog navijača imat će i u Japanu. Mihael Mikić tamo je institucija, devet je godina ondje, iako će u siječnju napuniti 39, još uvijek igra. I prati sve što se događa u Hrvatskoj, naravno, posebno prati svog velikog prijatelja.

- Čujemo se stalno, upoznat sam s njegovim putem, njegovim razmišljanjima. Siguran sam da je dobro izabrao, Rijeka je pravi izbor, odličan klub za njega. Kao što mislim da je za Rijeku u ovom trenutku Igor Bišćan također pravi izbor - priča Mihael Mikić, koji nam je otkrio da je očekivao da će Bišćan biti trener, da je znao u kojem će pravcu krenuti njegov najbolji prijatelj.

- Još dok je bio igrač pričao je kako misli da nije trenerski posao baš takva filozofija kako se to često voli pričati, da nije to baš takva nauka. I da on to mora probati jednog dana, ha-ha. I sad kad je probao, vidio je da mu dobro ide i eto ga u Rijeci. Uopće se za njega ne brinem, vjerujem da će uspjeti, da će napraviti rezultat s Rijekom. Ne sumnjam u njega jer znam kako razmišlja, koliko je usredotočen i posvećen poslu.

I ja sam bio akter

Iako, vidimo da ga dio navijača, onih najvatrenijih, nije baš prihvatio, zamjeraju mu neke grijehe iz mladosti, iz igračkih dana.

- Vidio sam to i mislim da stvarno nema potrebe za takvim stavom prema njemu. Sjećam se te utakmice Dinama i Rijeke, bio sam i ja akter, bila je vruća atmosfera, borba za naslov, očekivana nervoza. Nisu tada ni povici prema nama s tribine gdje su bili Rijekini navijači bili baš ugodni, ali sve je to normalno i ne treba od toga raditi veliku priču. Bilo je tada, Igor je bio igrač, reagirao je tako, iako, nije to bilo ništa strašno. Ne vidim doista razlog da ga se gotovo 20 godina kasnije zbog toga proziva.

Zagreb, 141217.
HNK.
Prezentacija otkupljenih prava na emitiranje UEFA Lige prvaka u sezonama od 2018. do 2021 od strane Vipneta. Liga prvaka ce se emitirati na novim programima u sklopu Vip i B.net tv-a.
Na fotografiji: Mihael Mikic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Bišćan se Armadi čak i ispričao.

- Pogotovo nakon te isprike nema razloga za prozivanja, iako, po meni, nije ni to nešto zbog čega se treba ispričavati. Bilo je u žaru borbe, on je davao tada sve za svoj klub, po meni je baš to pozitivno. Igor je uvijek davao maksimum za klub u kojemu je bio, tako će biti u Rijeci. Pa ne moramo kriti da smo dinamovci, od malih smo nogu u Dinamu, volimo taj klub, ali to nema veze s njegovim poslom. Znate kako se kaže, družba je družba, služba je služba, Igor je veliki profesionalac, trenutno diše samo za Rijeku i da na Rujevici odradi što bolji posao.

Bio je i Mikić igrač Rijeke, s Kantride nosi lijepa iskustva.

- Možda je i prema meni bilo malo skepse kad sam došao, ali brzo su me prihvatili kad su vidjeli da dajem maksimum. Vjerujem da poznajem taj klub i mentalitet, kad vide da si pravi, da živiš za Rijekine pobjede, da si pošten prema klubu, onda nemaš nikakvih problema. Zato sam siguran da će za šest mjeseci sigurno svi biti uz Igora, svi će ga podržavati. Jer on nije samo dobar trener, on je sjajan čovjek i u Rijeci će to svi brzo uvidjeti.

Zagreb, 141217.
HNK.
Prezentacija otkupljenih prava na emitiranje UEFA Lige prvaka u sezonama od 2018. do 2021 od strane Vipneta. Liga prvaka ce se emitirati na novim programima u sklopu Vip i B.net tv-a.
Na fotografiji: Igor Biscan, Mihael Mikic, Sasa Susec i Jiri Dvorjancansky.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

Nema zle krvi

S nogometne strane neće mu biti lako uskočiti na Kekovo mjesto?

- Istina, Kek je napravio odličan posao, rezultatski je Rijeku podignuo na visoku razinu, u vrh HNL-a, ostavio je iza sebe trofeje. Ali, ja vjerujem u Igora, kažem, veliki je radnik, sasvim posvećen tom projektu, sigurno će dati sve od sebe da Rijeka opet krene uzlaznom putanjom.

Ostali su neki repovi nakon ciparske epizode, ispalo je da je Bišćan izigrao Anorthosis?

- Zašto bi to bio neki veliki problem, zašto bi ostali repovi? Igor je razgovarao s predsjednikom Anorthosisa i sve mu objasnio, mislim da tu nema nikakve zle krvi. Igoru je stigla bolja ponuda, ima obitelj zbog koje mu je bolje biti u Hrvatskoj, a i da budem iskren, Rijeka je veći i bolji klub od Anorthosisa. Ne vidim ni neki problem za Ciprane, pa svaki drugi bivši igrač je danas trener, ima trenera na tržištu, naći će nekog.

Kako Mikić iz Japana gleda na Dinamo, sviđa li mu se što vidi u Maksimiru?

- Jako! Dinamo izgleda odlično, trener Bjelica je stvorio sjajnu momčad, a vidim da su pogodili s pojačanjima. Dinamo je kupovao ciljano, baš one igrače koji mu trebaju. Ne kažem da i prije nije tako kupovao, no sad su se svi oni brzo uklopili i to je sigurno zasluga trenera Bjelice. Vidim Dinamo na proljeće u Europi, samo neka ovako nastavi.

Za kraj, najteže pitanje. Za koga će Mikić navijati u dvoboju Dinama i Bišćana?

- Uf, sad ste me uhvatili na krivoj nozi, ha-ha. Kad imaš takvog prijatelja čitav život, kad si s nekim blizak kao ja s Igorom, onda mu želiš sve najbolje, da uzme sve što može i napravi najbolji mogući posao. Želim mu stvarno sve najbolje u Rijeci.

Linker
19. travanj 2024 22:39