CROPIX
NAJAVA DERBIJA

VELIKI SPORTSKI POTEZ OMILJENOG TRENERA UOČI NAJVEĆEG DERBIJA HRVATSKOG NOGOMETA Trener Hajduka čestitao Dinamu ulaz u Ligu prvaka i pohvalio Bjelicu

Trener Hajduka Damir Burić danas je na Poljudu najavio veliki derbi 7. kola HNL-a između Hajduka i Dinama (subota, 18.30).
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 15:00

- Oni će doći igrati na pobjedu. Ja očekujem ofanzivni Dinamo s najboljim igračima. Bit će interesantan susret, pun dinamike i dvoboja, taktičkog nadigravanja, neće biti puno prostora....

Protivnik igra s jednom momčadi u Ligi prvaka, a drugom u domaćem natjecanju?

- Oni će nastupiti u kvalitetnijem sastav nego u prethodnim utakmicama, oni imaju dovoljno kvalitete, spremni smo na ono što nas čeka. Znamo njihov sustav, tako da bi trebalo iznenađenja.

Hajduk je bez Ismajlija, Edouka, nema Posavca ni Jurića koji donosi energiju…

- To su stvari koje su nas malo poremetile. Juriću je pukla košćica za koju ni ne znaš da u tijelu postoji. Dat ćemo priliku onima koji nisu toliko igrali do sada.. Za Jurića i Posavca se nadamo da će biti u kadru za Rijeku. Utakmicu s Dinamo jedva čekamo, jer nema većega gušta nego igrati s Dinamom. Mi nemamo priliku igrati Ligu prvaka, ali sad ćemo vidjeti gdje su naše mogućnosti protiv ekipe iz Lige prvaka

Hoće li braniti Ljubić?

- Branit će jedan od trojice vratara.

Što očekujete od Jakoliša, on je najprije čekao papire iz Austrije,a u prvom susretu je dobio crveni karton…

- Žao mi je tog momka. Način na koji se interpretirao njegov crveni karton nije u redu. Nekada se dogodi kada želiš ući s puno energije, da napraviš nepromišljenu stvar, ali moglo je to proći i bez kartona. Jakoliš radi jako dobro, on nam je opcija više, a nadam se da će kvalitetu i energiju iskazati u pravom svjetlu.

Mislite li s prilagođavati Dinamu ili ćete ih pokušati iznenaditi?

- Kao za svaku utakmicu, tako i za ovu, imamo plan. Znamo kako Dinamo igra, ali je najbitnije da osmislimo našu igru...

Osijekov trener Dino Skender rekao je da je zaustavljanjem Caktaša napravljeno pola posla… Kako mu mislite otvoriti prostor i tražite li zamjenu za njega?

- On je takav igrač koji profitira od svojih suigrača, koristi prostor i ulazi u prilike. Moramo istrpiti mlade igrače i osigurati prostor prema nazad. Bilo je nekih individulanih grešaka, ali to je iza nas. Nemamo potrebu tražiti igrača na njegovoj poziciji, za nas je on od velikoga značaja.

Bi li vas zadovoljio remi?

- U utakmici nikada ne možete ići na neodlučeno, samo na pobjedu. Tako da ćemo ići na pobjedu kao i dosad.

Hoćete li čestitati Dinamu na ulasku u Ligu prvaka?

- Nenad (Bjelica, nap. a.) je odradio jako dobar posao, čestitam mu s te strane. Ali mi želimo da fokus bude na našem domaćem prvenstvu, stoga očekujem napaljeni Dinamo.

Ulaskom u Ligu prvaka je Dinamo svim prvoligašima donio po oko tri milijuna kuna… Vaš komentar?

- Mi se veselimo tome.

Linker
24. travanj 2024 11:30