Aziz Karimov / Pacific Pres / SIPA / CROPIX
IZGUBIO 20 KILOGRAMA

VELIKI ŽUTI OTVORENO PROGOVORIO O ZDRAVSTVENOM STANJU I OPERACIJI 'Bol je bila neizdrživa. Puklo mi je bilo debelo crijevo...'

VELIKI ŽUTI OTVORENO PROGOVORIO O ZDRAVSTVENOM STANJU I OPERACIJI 'Bol je bila neizdrživa. Puklo mi je debelo crijevo, valjda se sve nakupilo, prehrana, gazirano, stres'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. veljača 2019. 15:30

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki dao je veliki intervju za sportsport.ba. Između ostaloga u njemu je hrvatski stručnjak progovorio o svom zdravlju.

Prosinečki se još u studenom nakon povratka iz Las Palmasa, gdje je igrao prijateljski meč sa Španjolskom, požalio na bolove u trbuhu, četiri dana kasnije je hospitaliziran da bi 23. studenog bio i podvrgnut kirurškom zahvatu zbog problema sa crijevom. 1. prosinca je ponovno išao pod nož, nakon čega je završio na kućnom liječenju.

"Sišao sam u hodnik i osjetio strašan bol u donjem dijelu želuca. Prije nisam osjećao toliku bol, nekad je znalo zaboljeti, ali kao i svakoga što zaboli trbuh. Nikad toliko da bih se zapitao i obraćao pažnju. No, to je bilo neizdrživo i odmah su me odvezli u bolnicu na ultrazvuk. Gore se naravno ispostavilo da moram ostati i da moram hitno pod nož. Puklo je bilo debelo crijevo, valjda se sve nakupilo, prehrana, gazirano, stres. Sreća je bila, jer trebalo je odmah reagirati da ne bi došlo do sepse", objasnio je Prosinečki.

"Profesor Šabanović izvrsno je uradio operativni zahvat, zaista je sve bilo perfektno, ali nije lako kada moraš ostati duže u bolnici. Nije operacija uopće bila rutinska...", dodao je hrvatski stručnjak koji je osjetno smršavio od operacije, navodno je izgubio 20-ak kilograma.

Popis za kvalifikacijske utakmice protiv Armenije i Grčke saopćit će 11. ožijka, a ono što je jasno je da na njemu neće biti Ognjena Vranješa.

"Da razjasnimo. Prvo, Vranješ je na svakom okupljanju i na utakmicama davao maksimum, možda i više od maksimuma jer je takav po karakteru. Na njegovu igru nisam imao nikakve zamjerke, čak ne znam da je neku grešku napravio u igri. Njegovo nepozivanje nema veze s njegovim igrama.

Drugo, Ognjen Vranješ nema klub i treće, sam sebe je izbacio iz reprezentacije svojim ponašenjem izvan terena. Prvo od te sporne tetovaže, prepucavanja sa navijačima do afere sa Jelenom Karleušom o kojoj vi znate više nego ja. Dakle njegove igračke kvalitete nisu sporne, neće biti pozivan zbog svih ovih drugih stvari."

Upitan je i je li bio pod pritiskom da se Vranješa ipak treba pozvati?

"Ne zanima me šta je kod nas, interesira me šta je normalno. Šta me briga ko je s kim dobar. Evo ja sam dobar s tobom i šta sad, trebam te uzeti za pomoćnika, je li? Ja na takav način ne razmišljam, već razmišljam šta je dobro za reprezentaciju", objasnio je Prosinečki.

Linker
25. travanj 2024 17:32