Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
UOČI OGLEDA NA MAKSIMIRU

VIDEO: BJELICA NAJAVIO POLUFINALE HRVATSKOG KUPA Otkrio koja dvojica igrača ne konkuriraju i podcrtao od koga prijeti najveća opasnost

Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2019. 14:15

Uoči polufinalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Osijeka (utorak, 23. 04. na Maksimiru u 18.00 sati) službenu press konferenciju održao je trener Modrih Nenad Bjelica.

Na početku je Bjelica progovorio o suparniku.

"Znamo da smo bolji od suparnika. To je dobar suparnik, renomirani suparnik, moj bivši klub, klub moije mladosti. Nadamo se pobjedi kao i uvijek. Imamo na raspolaganju velik broj igrača, a svi su spremni", rekao je Bjelica.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

"Pokazali smo da nema ni fizičkog i psihičkog umora u zadnjim utakmicama. Najopeterćeniji su bili Olmo i Gojak koji su odigrali oko 35, 36 utakmica. Ekipa je u odličnom stanju, pshičkom i fizičkom. Svi su spremni za igrati osim Gavranovića i Leovca. Rotiramo puno igrača i to ekipi daje dodatnu svježinu i vjerujem da će se to u sutrašnjoj utakmici vidjeti", objasnio je Dinamov trener.

Upitan je Bjelica i za publiku. Navijači su bez sumnje nosili Modre u Europi ove sezone, ali u domaćim natjecanjima to nije najčešće bio slučaj.

"Navijači sami trebaju odlučiti vrijedili li doći pogledati Dinamo koji je ove godine ostvario stvarno lijepe rezultate. Da sam navijač Dinama sigurno bih došao pogledati utakmicu".

Osijek, kojeg je gotovo tri godine uspješno vodio Zoran Zekić, dolazi s novim trenerom Dinom Skenderom.

"Zekić je u tri godine ostavio dubok pečat u Osijeku, pod njegovim je vodstvom klub dosegnuo svoje najveće uspjehe. Sada je u Osijeku novi mladi trener, koji, kako čujem, pokazuje dosta talenta u svom poslu. S njim su malo promijenili sustav, na jedan način napadaju, a na drugi se brane. Veznjak Kleinheisler ima veliki potencijal, a jaki su i u napadu, tu su Marić (koji dijeli prvo mjesto na listi strijelaca Prve HNL sa 14 pogodaka), te Boban i Ejupi. Ima Osijek dosta mladih, talentiranih igrača, neki su nam i mala nepoznanica jer su tek u zadnje tri ili četiri utakmice nastupili za prvu momčad, ali sve ćemo analizirati i dobro se pripremiti", istaknuo je Bjelica.

Na novinarski upit kako emotivno doživljava utakmicu protiv svog bivšeg kluba, Bjelica je rekao da će profesionalizam pobijediti emocije: "Emocije postoje, jer Osijek je klub za koji sam želio zaigrati i što sam uspio ostvariti. Sve ono što je kasnije došlo u mojoj igračkoj i trenerskoj karijeri bio je dodatni plus. Ja sam profesionalac i svaki je put moj profesionalizam pobijedio emocije, pa očekujem da će tako biti i ovaj puta".

Linker
19. travanj 2024 09:09