REUTERS/Luisa Gonzalez
ČEKAJU ČILE ILI PERU

VIDEO: BRAZIL IZBACIO ARGENTINU I IZBORIO FINALE COPA AMERICE Firmino i Jesus uništili 'Gauče', sjajna akcija napadača Cityja obilježila klasik

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2019. 08:49

Nogometna reprezentacija Brazila izborila je finale Copa Americe nakon što je u polufinalu u nogometnom klasiku savladala Argentinu s 2:0.

Gabriel Jesus i Roberto Firmino zabili su i međusobno podijelili asistencije u okršaju 'zakletih neprijatelja' na Estadio Minerau u Belo Horizonteu pred 62.000 gledatelja. U finalu će Brazilci igrati protiv boljeg iz ogleda između Čilea i Perua.

Okršaj ljutih rivala odigran je na istom stadionu na kojem je Brazil doživio najveći potop u povijesti, 7:1 poraz od Njemačke na SP-u 2014. godine.

Soccer Football - Copa America Brazil 2019 - Semi Final - Brazil v Argentina - Mineirao Stadium, Belo Horizonte, Brazil - July 2, 2019   Argentina's Lionel Messi and Sergio Aguero look dejected after the match   REUTERS/Pilar Olivares - RC1E3A836510
REUTERS/Pilar Olivares

Brazilci su poveli u 19. minuti. Nakon lijepe akcije i prolaska dvojice Dani Alves je uposlio Firmina na desnom boku, ovaj je s desne strane uposlio Jesusa, a napadač Manchester Cityja neobranjivo gađa mrežu. U 30. minuti susreta Argentina je imala šansu za izjednačenje, ali je Sergio Agüero glavom uzdrmao gredu nakon ubacivanja Lionela Messija. Argentina je ponovno imala peh u 57. minuti kada je Messi iz odbijanca pogodio vratnicu. U 71. minuti Brazilci su dovršili posao i stavili točku na i. Ovoga puta sve je napravio Jesus koji je trkom sa svoje polovice stigao pred vrata Argentine, otarasio se trojice suparničkih igrača, uposlio Firmina koji gađa za konačnih 2:0.

Brazil je tako izborio svoj prvi finale Copa Americe od 2007. godine, a do borbe za naslov stigao je bez primljenog gola u pet odigranih susreta. U finalu će se boriti za svoju devetu titulu na Copi i prvu od 2007. godine.

Messiju se prva sljedeća prilika za naslov na Copi ukazuje sljedeće godine kada će njegova Argentina i Kolumbija ugostiti južnoameričku kontinentalnu smotru. Argentinci za naslov na Copi ne znaju od 1993. godine.

Linker
19. travanj 2024 16:13