Galatasaray / REUTERS
SLAB POČETAK

VIDEO: HRVAT KIKSAO NA STARTU TURSKE PRIČE! IGOR TUDOR UZEO SAMO BOD PROTIV 'DAVLJENIKA' Galatasaray korak dalje od naslova prvaka

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 18. veljača 2017. 20:29

Bez obzira što je Rizespor u susret 21. kola ušao s čak 20 bodova manje od Galatasaraya, bilo je to zaista vatreno krštenje na glupi gostiju za Igora Tudora. Sa svojim sada već bivšim klubom poražen je na istom mjestu (0:1), a Nizozemac Jan Olde Riekerink morao je otići iz Istanbula jer je polako gubio korak s vrhom.

Nakon samo nekoliko treninga s novom momčadi hrvatski je stručnjak morao put Rizea, a na Cajkur Didi stadionu remizirao je 1:1, iako je Galatasaray bio bolji protivnik tijekom većeg dijela susreta. Jasno da su se nadali punom plijenu, ali je remizirao i Basaksehir na domaćem travnjaku protiv Gaziantepspora, što je sreća u nesreći za Tudora, međutim, Bešiktaš će se vjerojatnom pobjedom protiv Akhisara odlijepiti na +7 ispred Galate...


All Goals & Highlights HD - Rizespor 1-1... by eurofoot2

Muslera, Sarioglu, Kaya, Chedjou, Linnes, De Jong, Inan, Oztekin, Josue, Rodrigues, Podolski, to je bila vrlo internacionalna početna postava u Tudorovoj premijeri. I vrlo zvučna po prezimenima, bez iznenađenja, iako su Sabri Sarioglu te Norvežanin Linnes igrali kao braniči u 3-5-2 pri čemu bi se Selcuk Inan spustio na trećeg stopera.

Gosti su od početka pritisnuli domaćine na njihovu polovicu terena dok je hrvatski trener od prve minute ‘igrao’ skupa sa svojim igračima, energično im davajući upute u svom prostoru. Isplatilo se u 23. minuti, Josue je probio desnu stranu, prizemno centrirao, a na drugoj vratnici se našao Lukas Podolski te karakterističnim snažnim udarcem lijevom nogom probio vratara Rizespora – 0:1.

Zaprijetio je Ilhan u dva navrata (29, 31) nedugo zatim, no gosti iz Istanbula su krajem prvog poluvremena potpuno diktirali tempom držeći posjed te se na poluvrijeme otišlo s pogotkom Podolskog.

U nastavku je prvo poništen pogodak Josuea zbog zaleđa (47), potom je u 51. njemački napadač iz solidne situacije tukao preko gola da bi se onda domaćini probudili te pritisnuli obranu Galatasaraya. Fernando Muslera spasio je izjednačenje u 59. minuti nakon udarca Jantschera, a Tudor je odmah izvadio Josue te ubacio Tolgu Cigercija. Domaćini su sve karte polako bacali na ofenzivu, a takav pristup isplatio im se u 75. minuti kada je Ozgur Cok, po vokaciji lijevi branič, prevario vratara Galatasaraya te postavio konačnih 1:1.

U posljednjih deset minuta moglo je biti golova na obje strane, a najbliže je pogotku bio stoper Semih Kaya u 91. minuti nakon centaršuta Yasina Oztekina. Krajnja statistika će otkriti inicijativu Galatasaraya na gostovanju kod davljenika Rizespora, međutim, Tudoru je u premijeri ostao samo bod u džepu.

Rezultati by SofaScore

--------------------------------------------------------

REZULTATI SUBOTNJIH UTAKMICA 21. KOLA:

Antalyaspor - Kardemir Karabukspor 1-0

Rizespor - Galatasaray 1-1

Istanbul Basaksehir - Gaziantepspor 0-0

--------------------------------------------------------

Linker
18. travanj 2024 22:02