Screenshot: Youtube
TRANS ZBOG NJEGOVIH GOLOVA

VIDEO: HRVAT OSVOJIO ČETVRTU NAJMNOGOLJUDNIJU ZEMLJU SVIJETA I ZA SN NAJAVIO VELIKI POVRATAK! 'Na proslavu stiže možda i 10 milijuna navijača!'

MARKO ŠIMIĆ Hrvat koji igra u Persiji iz Jakarte odveo klub do prvaka Indonezije nakon 17 dugih godina
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 10. prosinac 2018. 15:39

Marko Šimić osvojio je Indoneziju, državu s 260 milijuna stanovnika! Napadač kojem je svojevremeno Ćiro Blažević tepao da će biti novi Šuker prometnuo se u junaka Persije iz Jakarte, koju je na svojim plećima odveo do titule nakon čak 17 godina čekanja.

A nije slutilo da će priča imati sretan završetak, prvenstvo je za Persiju bilo puno prepreka, zamki i loših rezultata, čupali su se kemajoranski Tigrovi, stizali i na kraju prestigli najvećeg konkurenta PSM Makassar. S 31-godišnjim hrvatskim napadačem u glavnoj ulozi, dakako!

Osim što je u zadnjem kolu postigao dva pogotka vrijedna naslova prvaka i doživio neviđene ovacije kada je u 87. minuti izlazio s travnjaka, Šimić je bio strijelac i u tri kola prije toga, kada je Persija otvorila, pokazalo se, odlučujuću seriju u pohodu na dugo iščekivanu titulu.

Zaštićen njegov logo 9SS

Sjajne igre priskrbile su mu nadimak SuperŠimić, na utakmicama 75 tisuća navijača pada u trans zbog njegovih golova, u Indoneziji je njegov logo “9SS” zaštićen, a usto je jedan proizvođač kopački samo za njega napravio limitirano izdanje. A Šimić je silno povjerenje koje je dobivao vratio s kamatama. I zbog toga je bio junak jučerašnjeg slavlja. Javio nam se kada je uspio uhvatiti pet minuta predaha od slavlja...

View this post on Instagram

Are u happy now

A post shared by MARKO SIMIC (@markosimic_77) on

- Ovdje je stvarno ludnica, na ulicama je previše ljudi i čeka se dozvola policije da bi se organiziralo slavlje u gradu. Koliko je previše? Teško je to procijeniti jer su navijači na raznim mjestima, ali na proslavi bi moglo biti i deset milijuna navijača. Na stadionu je za vrijeme utakmice bilo 77 tisuća ljudi, izvan stadiona ih je ostalo još barem 300 tisuća - rekao je u dahu Šimić još uvijek skupljajući emocije nakon iscrpljujućeg prvenstva.

- Bilo je svega tijekom prvenstva, i ja sam imao jedan teži period, ali na kraju sam ipak uspio. U zadnja dva mjeseca dao sam 12 golova, od kojih je gotovo svaki bio odlučujući. I ova je zadnja utakmica bila stvarno posebna, postići dva pogotka, osjetiti radost tih ljudi, te se stvari teško mogu opisati. Došao mi je i otac na utakmicu, bio je na dočeku Vatrenih nakon SP-a u Rusiji, ali kaže da su ovdje navijači tako fanatični da nije za usporedbu.

Dado Pršo bio mu je uzor

Prošao je Šimić u mlađim danima igračku kalvariju zbog ozljeda, u jednom je trenutku razmišljao i o prekidu karijere, ali onda mu se pred očima počela odigravati filmska priča za koju se nada da će završiti kao i kod jednog od njegovih uzora - Dade Prše.

- Najbolji sam strijelac cijele Azije, zabio sam 38 golova u svim natjecanjima, što mislim da je strašna brojka. Dolazim li u Europu? Nakon svih poziva i upita koje svakodnevno dobivam nadam se da ću nešto uspjeti realizirati, povratak u neki ozbiljniji europski klub. Ima tu zvučnih imena, ima i klubova iz Azije koji me žele. Ako se realizira nešto od ovoga o čemu govorim, onda bi doista moglo biti tako, ako ne, i ovdje uživam, navijači me obožavaju, a kud ćeš većeg priznanja od toga da cijeli stadion skandira tvoje ime - zaključio je Šimić, koji je pobjednički pehar podignuo ogrnut hrvatskom zastavom.

Linker
19. travanj 2024 06:27