enoit Tessier / REUTERS
LE CHAMPIONNAT

VIDEO: KAKVA DEMONSTRACIJA SILE! PSG 'osmicom' ponizio suparnika: Sjajni Neymar zabio četiri gola uz dvije asistencije, Cavani dostigao Ibrahimovića!

Piše: HinaObjavljeno: 18. siječanj 2018. 00:46

U posljednjem susretu 21. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je deklasirao Dijon 8-0, a susret su obilježili četverostruki strijelac Neymar te Edison Cavani koji je dostigao Zlatana Ibrahimovića na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti pariškog kluba.

Sjajni brazilski napadač je postigao jedan pogodak u prvom (42), a još tri u drugom dijelu (56, 73, 84-11m) pruživši jednu od najboljih partija otkako je stigao na Park prinčeva.

Međutim, Neymarova predstava ostala je u sjeni uspjeha koji je ostvario Cavani. Urugvajski napadač je postigao gol u 21. minuti utakmice, a bio je to njegov 156. pogodak u dresu PSG-a čime je dostigao Ibrahimovića, do sada vodećeg strijelac u povijesti kluba. Na trećem mjestu klupske ljestvice strijelaca je Portugalac Pedro Pauleta sa 109 golova.

Golove u uvjerljivoj pobjedi PSG-a zabili su i Angel di Maria (4, 15) te Kylian Mbappe (78).

Pobjedu je ostvario i Lyon koji je na gostovanju porazio Guingamp 2-0 probivši se na drugo mjesto na ljestvici. Strijelci za 'lavove' bili su Nabil Fekir (25) i Houssem Aouar (58).

Fenjeraš Metz je pobijedio St Etienne 3-0 upisavši treću pobjedu u zadnja četiri kola, a pritom je produžio niz bez poraza na pet utakmica. S nova tri boda Metz se približio dodatnim kvalifikacijama na šest bodova minusa, dok je zona spasa udaljena sedam bodova.

Angers je pobijedio Troyes 3-1, a Mateo Pavlović nije nastupio za domaći sastav.

Na ljestvici vodi PSG s 56 bodova, Lyon na drugom mjestu ima 45 bodova, Marseille je treći sa 44 boda, a Monaco na četvrtoj poziciji ima 43 boda.

Linker
23. travanj 2024 11:17