REUTERS/Jean-Paul Pelissier
12. KOLO LE CHAMPIONNATA

VIDEO: LUDI BALOTELLI ZABIO, PA DIVLJAO NA TERENU Najbolji grčki strijelac strijelac u uvjerljivom slavlju Marseillea

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. studeni 2017. 20:40

Mario Balotelli bio je apsolutno u prvom planu okršaja 12. kola Le Championnata između njegove Nice i Dijona.

U 40. minuti zabio je iz jedanaesterca za, pokazalo se, konačnu 1:0 pobjedu Nice, a u 89. minuti zaslužio je izravan crveni karton.

Razlog? Grubi start na suparničkog igrača Yamverea s leđa, a nakon što mu je sudac pokazao put prema svlačionici, počeo je divljati.

Osim verbalnih prigovora sucu, bijes je iskalio i na pleksiglasu na putu prema svlačionici...

Marseille je u nedjelju na domaćem terenu pobijedio Caen sa 5-0, a strijelac jednog pogotka za Marseille bio je grčki napadač Kostas Mitroglou, koji je u 76. minuti glavom pogodio za 4-0.

No, Mitroglou je imao brojne prigode koje nije uspio realizirati. U 35. minuti iz blizine je pucao iznad gola, a u 38. njegov pokušaj glavom bio je neprecizan. Mitroglou se propisno osramotio u 47. minuti kada je promašio loptu u stopostotnoj šansi, ali je njegovu pogrešku popravio Florian Thauvin, koji je loptu pospremio u mrežu za 2-0.

Mogao je grčki nogometaš zabiti i u 81. minuti, ali je vratar Caena odbio loptu i ponovno je Thauvin bio priseban te je pogodio za 5-0

Hrvatski napadač Ivan Santini, koji je odigrao cijeli susret za Caen, zaprijetio je samo jednom, ali je njegov pokušaj u 62. minuti obranio vratar Marseillea.

Mitroglou, koji je bio najbolji strijelac grčke reprezentacije u kvalifikacijama za SP 2018., bit će najveća prijetnja Hrvatskoj u dodatnim kvalifikacijama. Prva utakmica je 9. studenoga u Zagrebu, a uzvrat 12. studenoga na stadionu Karaiskaki u Pireju.

REZULTATI:
Olympique Marseille 5 Luiz Gustavo 43, Florian Thauvin 47, 81, Morgan Sanson 52, Kostas Mitroglou 76
Caen 0
- - -
Metz 0
Lille 3 Nicolas Pepe 45+2pen, 87, Fares Bahlouli 67
- - -
Nice 1 Mario Balotelli 40pen
Dijon FCO 0

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
16. travanj 2024 14:30