Reuters
LOPATEGUIJU SE TRESE KLUPA

VIDEO: MOURINHO NAKON ČUDESNOG PREOKRETA UNITEDA SPASIO POSAO United u poluvremenu od 0:2 do 3:2! Modrić i društvo iz Reala šokirani u nadoknadi

Piše: HinaObjavljeno: 06. listopad 2018. 22:53

Tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje. Poznatim stihovima iz Gundulićeva Osmana najbolje bi se mogao opisati tijek dvoboja između Manchester Uniteda i Newcastlea koji je završio 3:2 za domaću momčad. Mourinhovoj momčadi igrala je jedino pobjeda protiv Newcastlea koji je boravio u zoni ispadanja sa svega dva boda, kako bi si kupili mir uoči reprezentativne pauze. Ipak, početak je bio šokantan za domaćina!

Prvo je u 7. minuti Kenedy pobjegao obrani Manchestera, prodao lažnjak Ashleyu Youngu i s lakoćom pospremio loptu iza Davida De Gee, da bi dvije minute kasnije japanski napadač Muto postigao svoj prvi premijerligaški pogodak. Kad smo već kod rekorda, ovo je prvi put u povijesti da su Crveni vragovi primili dva pogotka u prvih 10 minuta na svom terenu u Premier ligi, a zanimljivo je kako je brazilskog krilnog igrača Kenedyja upravo portugalski stručnjak doveo u Chelsea 2015. godine.

Mourinho nije dugo čekao na promjene. Već u 19. minuti Juan Mata je zamijenio Erica Baillyja, postavivši McTominaya na poziciju stopera, Pogba i Matić preuzeli su sredinu terena, dok je Španjolca gurnuo prema naprijed. Manchester se odmah probudio. Rashford je imao sjajnu priliku za smanjenje prednosti nakon ubačaja Lukakua, ali njegov pokušaj glavom prošao je malo pored vratnice. Ipak, domaći nogometaši mogli su doživjeti pravi potop u 34. minuti nakon što je De Gea čudesno obranio pokušaj Muta glavom iz blizine. Pri kraju poluvremena obje momčadi oštećene su za nedosuđeni kazneni udarac - prvo je lopta pogodila Ashleya Younga u ruku, potom se isto dogodilo strijelcu drugog pogotka Mutu. Manchester je izgledao bezidejno, a nakon završetka poluvremena Mourinho je trčeći odjurio u svlačionicu, popraćen salvom zvižduka.

U drugom poluvremenu Portugalac je odlučio napraviti i drugu izmjenu - Fellaini je zamijenio McTominaya koji se nije najbolje snašao na novoj stoperskoj poziciji. Već u 50. minuti čisti zicer za United! Pogba je pucao, Dubravka je skinuo vršcima prstiju, lopta se odbila do Matića koji je s pet metara promašio cijeli gol! Ipak, u 70. minuti nadu Unitedu donio je Juan Mata sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca.

Kako tek opisati sljedećih nekoliko minuta - prvo je Smalling iz blizine opalio "torpedo" prema Dubravki, a ovaj fantastično obranio. Potom je stiglo izjednačenje! Pogba je petom ostavio loptu Martialu, a mladi Francuz sjajno je pogodio suprotni kut. Ubrzo je Newcastle imao izglednu šansu za 3:2, ali Lukaku je očistio sa crte. Početkom sučeve nadoknade potpuni preokret na Old Traffordu! Džoker s klupe Alexis Sanchez bio je najviši u skoku i odveo svoju momčad do pobjede. Nevjerojatan tijek zbivanja koji je Manchester United odveo do prve pobjede nakon četiri negativna rezultata u nizu.

Alaves u nadoknadi pobijedio Real

S druge strane nogometaši europskog prvaka Real Madrida poraženi su kod Alavesa s 1-0 u 8. kolu Primere pogotkom Manua Garcie u petoj minuti sudačke nadoknade.

Real je u očitoj krizi jer u zadnje četiri utakmice imaju tri poraza i remi, a da nisu zabili nijedan gol. U prvenstvu su zadnji puta zabili krajem rujna protiv Espanyola, odigrali su na Bernabeu 0-0 protiv Atletica, izgubili od Seville (0-3) i Alavesa (0-1) te kod CSKA u Moskvi (0-1).

Kod Alavesa je trener Julen Lopetegui pokušao s Ceballosom, dok je na klupi ostavio Vazqueza i Asensia, i to je izgledalo prilično jadno. Kad se očekivao remi bez golova, u 95. minuti je Manu Garcia glavom pogodio za veliku pobjedu Alavesa, koji je sada na ljestvici senzacionalan treći, s 14 bodova koliko imaju vodeći Barcelona i Real.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 09:33