REUTERS/Gleb Garanich
KVALIFIKACIJE ZA SP

VIDEO: NAKON POBJEDE VELIKOG HRVATSKOG RIVALA OSTALI SU REPOVI Oba gola bila su neregularna, turski izbornik bijesan

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 04. rujan 2017. 10:32

Ukrajina je potpuno nadigrala Tursku i po igri zasluženo pobijedila te se nalazi na čelu naše kvalifikacijske skupine sa susretom više od Hrvatske, no ostaje sumnja u regularnost oba njihova gola. Ukrajinci su otvorili susret furiozno, prigodama Konopljanke i Hačeridija u prvih pet minuta, vidjelo se da su jako motivirani i željni pobjede te da je izbornik Andrij Ševčenko odlično pripremio dvoboj.

Bolju igru materijalizirali su Ukrajinci u 18. minuti kada je s lijeve strane ubacio Konopljanka do Kraveca, dao natrag do Kovalenka, koji je na sedam metara dodao Jarmolenku, a on je zabio, premda je dojam da je bio u malom zaleđu.

Ukrajinski napad donio je ploda, bili su apsolutno bolji protivnici koji su kontrolirali utakmicu i dominirali terenom. Turci pod novim izbornikom Mirceom Lucescuom nisu djelovali dobro, bez obzira što on poznaje ukrajinski nogomet, pravu postavu treba pronaći. Iskusnoga, Ardu Turana, povratnika u reprezentaciju, nije uvrstio u početnu postavu, uveo ga je prekasno, tek u 68. minuti.


All Goals - Ukraine 2-0 Turkey - 02.09.2017 ᴴᴰ by goalsarena2017

Imali su nakon gola Turci nekoliko izleta prema naprijed, mijenjali su dosta pozivvje u sredini terena, to je bila njihova zamisao, no konkretno u prvom dijelu nisu uspjeli zaprijetiti. Zato su veliku prigodu u 35. minuti imali domaći, kada je Kravecu obranio Babacan.

Drugi pogodak na utakmici djelo je ukrajinskih majstora Konopljanke i strijelca Jarmolenka. Ljevokrilni Konopljanka probio je svoju stranu i ubacio pred vrata, a Jarmolenko fintom prevario čuvara i zabio za 2:0. Pokazao je već poznatu klasu koja je na naplatu došla nedavnim transferom vrijednim 25 milijuna eura u Borussiju Dortmund gdje je dobio dres s brojem devet. Turci će se žaliti i zbog drugoga gola, jer se čini da je lopta prije nego što ju je ubacio Konopljanka prešla gol-aut liniju te pogodak nije trebao biti priznat.

U nastavku su Turci pokušali više napadati, ali domaći im nisu dopustili, pa je tako prvu priliku imao Konopljanka, no njegov udarac u 50. minuti sa 16 metara nije bio precizan, a malo nakon toga sa slične udaljenosti pucao je i Matvijenko s istim ishodom. Suvislu akciju Turci su složili nakon duge lopte Turana na desno krilo odakle je ubacio Cigerci, pa je glavom za Undera spustio Tosun, no rekcija je bila slaba.

Mogli su Ukrajinci i 3:0 no u 77. minuti je glavom nakon karnera s pet metara promašio Besjedin, a do kraja su imali još nekoliko pokušaja i Turci su bili blizu još težega poraza.

Mircea Lucescu nije nikako bio sretan, nakon utakmice su ga kamere ulovile kako sucima pokazuje video spornih situacija na mobitelu koji mu je netko od suradnika dao.

- Prvi gol je iz zaleđa, drugi je lopta prešla crtu, trebao je biti gol aut - kazao je Lucescu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
20. travanj 2024 13:10