screenshot
KAKVI OKRŠAJI

VIDEO: NEDJELJA PUNA DERBIJA DILJEM EUROPE Ludnica u Nizozemskoj za titulu, golčina u Portugalu, promjena na vrhu Turske

Piše: HinaObjavljeno: 16. travanj 2018. 00:57

U nekoliko jakih europskih liga odigrano je nekoliko jakih derbija koji su promijenili situacije na vrhu ljestvica, a ponegdje i riješili pitanje prvaka.

PSV Eindhoven osigurao naslov prvaka Nizozemske

PSV Eindhoven, kojeg je Osijek početkom ove sezone eliminirao u 3. pretkolu Europske lige, u nedjelju je osigurao 24. naslov prvaka Nizozemske, a treći u posljednje četiri sezone.

U 31. kolu nogometnog prvenstva Nizozemske PSV Eindhoven je kod kuće dobio Ajax sa 3-0, i tri kola prije kraja prvenstva ima nedostižnih 10 bodova prednosti u odnosu na Ajax.

Golove za PSV postigli su Gastón Pereiro (23), Luuk de Jong (38) i Steven Bergwijn (54). Momčad Ajaxa utakmicu je završila sa dva igrača manje, jer su u završnici susreta crvene kartone dobili Nicolas Tagliafico (81) i Siem de Jong. (83).

Porto se vratio na vrh

Nogometaši Porta vratili su se na vrh ljestvice portugalskog prvenstva zahvaljujući 1-0 (0-0) gostujućoj pobjedi protiv Benfice u derbiju 30. kola.

Pobjedu Portu osigurao je meksički reprezentativac Hector Herrera sjajnim pogotkom u 90. minuti dvoboja kada je sa 20-ak metara pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Bruna Varele.

Četiri kola prije kraja prvenstva Porto sada ima 76 bodova, dva više od druge Benfice. Slijede Sporting i Braga sa po 68 bodova s tim da Sporting ima utakmicu manje.

Anderlecht bolji od Club Bruggea

U derbiju 3. kola Lige za prvaka belgijskog nogometnog prvenstva Anderlecht je na svom terenu svladao Club Brugge sa 1-0 (0-0), a hrvatski reprezentativni stoper Matej Mitrović odigrao je čitavu utakmicu za goste koje s klupe vodi Ivan Leko.

Ovom pobjedom Anderlecht je stigao na drugo mjesto ljestvice sa 34 boda, tri manje od vodećeg Club Bruggea.

Galatasaray preuzeo vrh

Nogometaši Galatasaraya izbili su na vrh ljestvice turskog prvenstva zahvaljujući 2-0 (0-0) domaćoj pobjedi protiv dosadašnjeg lidera Istanbul BB-a u derbiju 29. kola.

Završnica ovosezonskog prvenstva trebala bi biti iznimno zanimljiva, jer se pet kola prije kraja vodeća četiri sastava nalaze unutar tri boda.

Vodeći Galatasaray ima 60 bodova, slijede Besiktas i Istanbul BB sa po 59, dok je Fenerbahce četvrti sa 57.

Linker
20. travanj 2024 11:19