Martin Rose/Bongarts/Getty Images
ZA TITULU PROTIV LEIPZIGA

VIDEO: NIKO KOVAČ TREĆU GODINU ZAREDOM U FINALU NJEMAČKOG KUPA Bayern u ludoj golijadi i velikoj drami srušio tradiciju staru 31 godinu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. travanj 2019. 00:40

Niko Kovač je u Bremenu tražio svoje treće uzastopno finale njemačkoga Kupa i u tome je, uz manje poteškoće, uspio. U polufinalu Bayern je svladao Werder 3:2 nakon dramatičnoga drugog poluvremena.

Lewandowski je doveo goste u vodstvo pogotkom u 36. minuti, da bi na 2:0 povisio Thomas Muller u 63. minuti. Činilo da se Bavarci kontroliraju susret, no domaći su u samo dvije minute uspjeli izjednačiti. Prvo je Osako zatresao mrežu u 74., a minutu kasnije pogodak zabija Milot Rashica. Pobjedu je ipak donio Robert Lewandowski svojim drugim pogotkom, i to iz jedanaesterca, u 80. minuti.

Od 13. travnja 1988. kada ih je u polufinalu porazio Eintracht Werder nije izgubio domaći dvoboj u Kupu Njemačke. U međuvremenu su odigrali 37 utakmica i svaki puta su prošli dalje. Taj je impozantan rekord srušio Bayern.

Bavarci su osvojili 18 trofeja u 22 finala u kojem su igrali. Werder je pak šest puta dizao ovaj pokal, a četiri put su ostali prekratki u završnoj utakmici.

Niko Kovač je pravi majstor utakmica u kojima nema popravnog, još od dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. hrvatski trener pokazao je da se zna nositi s pritiskom. Tada su Vatreni izbacili u dvije utakmice Island, potom je Eintracht ostavio u ligi preko Nürnberga također u dodatnim kvalifikacijama, a Kup Njemačke može se s pravom nazvati njegovim privatnim natjecanjem.

BREMEN, GERMANY - APRIL 24: Niko Kovac head coach of Munich poses for a selfie with a fan prior to the DFB Cup semi final match between Werder Bremen and FC Bayern Muenchen at Weserstadion on April 24, 2019 in Bremen, Germany. (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

RB Leipzig prvi u finale

RB Leipzig prvi je finalist Njemačkoga kupa nakon što je kao gost u polufinalu svladao drugoligaša Hamburger SV rezultatom 3:1. Poulsen je u 12. minuti donio prednost prvoligašu, ali domaći u 24. minuti golom Jatte uspijevaju izjednačiti.

Soccer Football - DFB Cup - Semi Final - Hamburger SV v RB Leipzig - Volksparkstadion, Hamburg, Germany - April 23, 2019  RB Leipzig's Emil Forsberg celebrates scoring their third goal with team mates              REUTERS/Kai Pfaffenbach  DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Janjičić je u 53. minuti postigao autogol, a sve nade HSV-a u izjednačenje uništio je u 72. minuti Forsberg, koji je postavio konačnih 1:3 i potvrdio finale za Leipzig.

Linker
23. travanj 2024 09:46