HNTV screenshot

DETALJNA ANALIZA SUĐENJA

VIDEO: POGLEDAJTE ŠTO UEFIN KONTROLOR KAŽE O SPORNIM SITUACIJAMA Stigla konačna presuda: Crveni Futacsa, Interov penal i treći pogodak Rijeke...

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 20.03.2017. u 19:25

 • Kao i svakog vikenda gledatelji i obožavatelji HNL-a imaju priliku vidjeti mnoštvo zanimljivih utakmica, ali nerijetko se zna dogoditi i poneka sudačka pogreška. Nakon što su odigrane utakmice 25. kola HNL-a najviše je govora bilo oko trećeg pogotka Rijeke točnije Vešovića u 87. minuti gdje je navodno uoči gola prethodio prekršaj asistenta Andrijaševića na igraču Slaven Belupa Fidanu Alitiju.

  U HNTV-ovoj emisiji 'Treće poluvrijeme' gostovao je UEFIN kontrolor Draženko Kovačić koji je kazao nekoliko riječi o samoj situaciji.

  - Jedan i drugi igrač u ovoj situaciji pokušavaju zauzeti što bolji položaj prilikom skoka, sudac je fantastično postavljen, a što je najbolje niti jedan igrač nije reagirao i to je najbolji pokazatelj da je sudac dobro procjenio situaciju. Ne znam zašto o ovome uopće moramo pričati.

   

  Ako je bio sporan drugi žuti igraču Hajduka utakmici protiv Lokomotive, Mađaru Futacsu, sada to više nije.

  - Ovdje se vidi kako je nogometaš Hajduka nesmotreno startao džonom na zglob igrača Lokomotive i ovo je start koji mora biti kažnjem žutim kartonom, ili u ovoj situaciji crvenim.

  Sudac je i na utakmici Splita i Intera propustio dosuditi kazneni udarac.

  - Ovdje je sve jasno, kao i u situaciji kod Futacsa, upotreba ruke, kažnjiva, nepromišljenja, opomena i slobodan udarac. Ako se to dogodilo u kaznenom prosotru onda je to najstroža kazna - kazao je Kovačić.