Screenshot: Twitter

O TOME SE PRIČA

VIDEO: PRAVA SENZACIJA Amerikanci ostali bez Svjetskog prvenstva nakon 32 godine. Pogledajte fantomski gol Paname koji je izazvao velike polemike

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.10.2017. u 08:41

 • Luda je bila završnica kvalifikacija za plasman na SP u Sjevernoj i Centralnoj Americi. Epilog je na kraju iznenadio sve. Na SP idu izravno Meksiko, Kostarika i Panama, Honduras će u razigravanje protiv Australije, dok su bez plasmana na SP ostale Sjedinjene Američke Države.

  To im se dogodilo prvi put od 1986. godine.

  SAD je u zadnje kolo odluke ušao s dva boda više od Hondurasa i Paname i gostovanjem kod Trinidada i Toba,a inače posljednjeplasirane momčadi kvalifikacija. Očekivala se laka pobjeda SAD-a, ali to se nije dogodilo.

  Autogolom Omara Gonzaleza i golom Alvina Jonesa domaćin je u 37. minuti vodio 2:0, da bi u 47. minuti Christian Pulisic vratio nadu Amerikancima. Ostao je to konačan rezultat, a rezultati ostalih utakmica nisu išli u prilog Amerikancima.

  Honduras je kod kuće protiv Meksika slavio 3:2 golom Romella Quiota iz 60. minute, dok je Panama također kod kuće pobijedila Kostariku 2:1 golom Romana Torresa iz 87. minute. U tom susretu sporan je gol za 1:1 Gabriela Torresa iz 52. minute.

  U toj situaciji ne vidi se niti iz usporene snimke da je lopta prešla gol-liniju i zasigurno će oko te situacije biti polemika.

   

  Rezultati 10. i zadnjeg kola zone CONCACAF:

   

  Trinidad i Tobago - SAD 2-1

  Panama Kostarika 2-1

  Honduras - Meksiko 3-2