Screenshot: Twitter
O TOME SE PRIČA

VIDEO: PRAVA SENZACIJA Amerikanci ostali bez Svjetskog prvenstva nakon 32 godine. Pogledajte fantomski gol Paname koji je izazvao velike polemike

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2017. 10:41

Luda je bila završnica kvalifikacija za plasman na SP u Sjevernoj i Centralnoj Americi. Epilog je na kraju iznenadio sve. Na SP idu izravno Meksiko, Kostarika i Panama, Honduras će u razigravanje protiv Australije, dok su bez plasmana na SP ostale Sjedinjene Američke Države.

To im se dogodilo prvi put od 1986. godine.

SAD je u zadnje kolo odluke ušao s dva boda više od Hondurasa i Paname i gostovanjem kod Trinidada i Toba,a inače posljednjeplasirane momčadi kvalifikacija. Očekivala se laka pobjeda SAD-a, ali to se nije dogodilo.

Autogolom Omara Gonzaleza i golom Alvina Jonesa domaćin je u 37. minuti vodio 2:0, da bi u 47. minuti Christian Pulisic vratio nadu Amerikancima. Ostao je to konačan rezultat, a rezultati ostalih utakmica nisu išli u prilog Amerikancima.

Honduras je kod kuće protiv Meksika slavio 3:2 golom Romella Quiota iz 60. minute, dok je Panama također kod kuće pobijedila Kostariku 2:1 golom Romana Torresa iz 87. minute. U tom susretu sporan je gol za 1:1 Gabriela Torresa iz 52. minute.

U toj situaciji ne vidi se niti iz usporene snimke da je lopta prešla gol-liniju i zasigurno će oko te situacije biti polemika.

Rezultati 10. i zadnjeg kola zone CONCACAF:

Trinidad i Tobago - SAD 2-1

Panama Kostarika 2-1

Honduras - Meksiko 3-2

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 15:53