Real Madrid
 REUTERS/Matthew Childs / REUTERS
ZAIGRAO I MATEO KOVAČIĆ

VIDEO: REAL NAKON VELIKE MUKE DO FINALA KLUPSKOG SVJETSKOG PRVENSTVA Luka Modrić asistirao Ronaldu, a onda je stvar spasio nekad najskuplji na svijetu

Piše: HinaObjavljeno: 13. prosinac 2017. 21:24

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u finale klupskog prvenstva svijeta nakon što su u polufinalnom ogledu u Abu Dhabiju pobijedili Al Jaziru sa 2-1.

Usprskos velikoj dominaciji i nizu prilika, aktualni svjetski i europski prvak Real Madrid je daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Al Jaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 'Kraljevski klub' je tijekom utakmice prema suparničkim vratima uputio 34 udarca, četiri puta pogodio okvir gola i zabio tek dva pogodak, pri čemu pobjednički u 82. minuti.

Al Jazira je povela u 45. minuti golom Romarinha, izjednačio je Cristiano Ronaldo u 53. minuti na asistenciju Luke Modrića, a pobjednički pogodak za Španjolce zabio je Gareth Bale u 82. minuti.

Real je u već u prvom poluvremenu mogao zabiti pet ili šest pogodaka, no Ali Khaseif je bio nesavladiv. Tri sjajne prilike imao je Cristiano Ronaldo, a po dvije Karim Benzema i naš Luka Modrić. Najbliže golu 'Kraljevski klub' je bio u šestoj minuti kada je Ronaldo nakon kornera pucao glavom, a vratar Al Jazire obranio uz pomoć grede. Okvir gola pogodio je i Modrić samo minutu kasnije lijepim prizemnim udarcem sa 20 metara.

Real je u 24. minuti zatresao suparničku mrežu, ali je sudac poništio Benzemin pogodak zbog prekršaja Ronalda nad braničem Al Jazire. U 34. minuti zabio je i Casemiro, no i ovaj pogodak je poništen jer je Benzema bio u zaleđu. Brazilski sudac Ricci je prvo priznao pogodak, ali ga je nakon pregleda snimke poništio.

Kada se već činilo kako u prvom poluvremenu neće biti golova, Al Jazira je povela nakon brze konte. Moubarak Boussoufa je asistirao Romarinha na lijevoj strani, a on driblingom prevario Varabnea, te zabio u suprotni kut.

U 47. minuti Al Jazira je imala sjajnu priliku možda prirediti i senzaciju. Nakon brze kontre Boussoufa je zabio za 2-0, ali je bio korak u zaleđu zbog čega je pogodak poništen. Samo dvije minute kasnije najbolji igrač u domaćim redovima vratar Khaseif je morao napustiti teren zbog ozljede. Umjesto njega u igru je ušao, Khaled al Senanni i već kod prvog udarca je primio gol. Modrić je lijepo asistirao Ronalda koji je 'probio' vratara Al Jazire.

Modrić je u 67. minuti sjajno uposlio i Benzemu, ali je francuski napadač pogodio vratnicu. Benzema je okvir gola pogodio i dvije minute kasnije. Ipak, Realov pritisak je u 82. minuti urodio plodom. Samo minutu nakon što je ušao u igru Velšanin je zabio za preokret. Lucas Vasquez je s desne strane ubacio za Bale, koji je poslao loptu u mrežu.

Modrić je odigrao cijelu utakmicu i bio je jedan od najboljih igrača utakmice, dok je Mateo Kovačić igrao do 68. minute.

Ulaskom u finale aktualni europski i španjolski prvak ima priliku u jednoj kalendarskoj godini osvojiti čak pet trofeja nakon što je osvojio i europski i španjolski Superkup. Svoje mjesto u povijesti 'Kraljevskog kluba' mogao bi učvrstiti i Zinedine Zidane. Obrani li Real 'svjetsku krunu' francuski stručnjak će osvojiti sedmi trofej na klupi Reala izjednačivši se tako na trećem mjestu s Vicenteom del Bosqueom. Ispred njih s osam trofeja je Luis Molowny, a na uvjerljivom prvom mjestu je Miguel Munoz sa čak 16 trofeja.

"Kraljevski klub" će u finalu igrati protiv brazilskoga Gremija koji je u utorak u polufinalu nakon produžetka pobijedio meksičku Pachucu sa 1-0.

Finale je na rasporedu 16. prosinca, a istoga dana je i susret za treće mjesto.

Linker
19. travanj 2024 20:43