REUTERS/Andrew Boyers
'KRALJEVI' U FINALU!

VIDEO: SADA JE SVE JASNO! REAL MADRID BRANIT ĆE PROTIV ZORANA MAMIĆA NASLOV SVJETSKOG PRVAKA Pogledajte maestralni hat-trick Garetha Balea!

Luka Modrić i njegov Real Madrid danas su u Abu Dhabiju ulovili finale Svjetskog klupskog prvenstva tako što su na krilima trostrukog strijelca Garetha Balea s 3:1 srušili japansku Kashimu. U finalu će ove subote prvak Europe ovaj naslov braniti protiv Al Aina Zorana Mamića koji je još u utorak nakon drame u jedanaestercima svladao River Plate.
Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2018. 17:33

KASHIMA - REAL MADRID 1:3 (Doi 78' / Bale 44', 53', 55)

KASHIMA: Kwoun Suntae - Yamamoto, Shoji, Seunghyun, Nishi - Silva, Nagaki - Abe, Endo - Serginho, Doi

REAL MADRID: Courtois - Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal - Kroos, Llorente, Modrić - Bale, Benzema, Lucas

Europski prvak Real Madrid igrat će u finalu FIFA svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u Abu Dhabiju svladali japansku Kashimu Antlers s 3-1, uz tri gola Velšanina Garetha Balea.

"Kraljevski klub" je s lakoćom prošao u finale, iako je azijski prvak u prvom dijelu bila bolja momčad. No, u 44. minuti precizna kombinacija Marcela i Balea odvela je Velšanina samog ispred japanskog vratara, a Bale akciju završava udarcem u suprotni kut za vodstvo Reala.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, u 53. minuti, stoperi Kashime teško griješe i praktički predaju loptu Baleu, koji je nemilosrdan za 2-0. Samo dvije minute kasnije Bale dolazi do "hat-tricka" snažnim udarcem iskosa i Real je konačno "slomio" Japance.

U 78. minuti Kashima je smanjila preko Shome Doija i to je bio konačan rezultat utakmice.

Luka Modrić igrao je cijelu utakmicu za španjolsku momčad.

Real će u finalu 22. prosinca tražiti svoj rekordni četvrti naslov, a protivnik će mu biti domaćin turnira, momčad Al Aina iz UAE. Al Ain, kojeg vodi hrvatski trener Zoran Mamić, u utorak je senzacionalno boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacio južnoameričkog prvaka River Plate iz Buenos Airesa.

KASHIMA - REAL MADRID 1:3 (Doi 78' / Bale 44', 53', 55)

KASHIMA: Kwoun Suntae - Yamamoto, Shoji, Seunghyun, Nishi - Silva, Nagaki - Abe, Endo - Serginho, Doi

REAL MADRID: Courtois - Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal - Kroos, Llorente, Modrić - Bale, Benzema, Lucas

-----------------------------------

Kraj utakmice!

78' - GOOOL! Kashima smanjuje prednost! Doi je odlično iskoristio povratnu loptu i azijskom prvaku dao barem malo nade u posljednjim minutama.

60' - Junak utakmice Bale uz ovacije napušta travnjak, zamijenit će ga Asensio!

55' - GOOOL! Potpuni raspada azijskog prvaka i novi fenomenalni pogodak Balea!

53' - GOOOL! Gareth Bale je istrčao na jedno drugo dodavanje, činilo se da će Japanci biti brži no spetljali su se u obrani i Velšanin to sjajno koristi!

49' - Velika prilika za Real! Brza akcija Madriđana i mala neopreznost Japanaca otvorila je na desnoj strani prostor za Benzemu koji sjajno koristi jednu povratnu loptu, dobro puca, no Nishi izbija s crte u posljednji trenutak!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

KRAJ POLUVREMENA!

44' - GOOOL! Baš kada je izgledalo da ćemo bez golova na odmor uslijedila je sjajna akcija prvaka Europe. Po lijevoj su strani odlično kombinirali Marcelo i Bale, a njihovu je suradnju Velšanin okrunio i pogotkom pred kraj prvog dijela!

30' - Real napada! Lijep pokušaj Kroosa nakon dodavanja Modrića, ali pokušaj Nijemca s 20-ak metara ide ravno u ruke protivničkog golmana!

27' - Prilika za Kashimu! Doi izbija pred gol Reala, ali Courtois pravovremeno istrčava i na vrijeme otklanja opasnost.

20' - Hrabar pokušaj Serginha iz daljine koji ipak odlazi preko gola. Azijski prvak izgleda odlično u ovoj utakmici i Real bi mogao imati puno problema.

11' - Prilika za Madriđane! Real se malo stabilizirao i sve više preuzima inicijativu. Sada je pucao Benzema, ali njegov pokušaj iskosa čita golman Kashime.

2' - Japanci odmah priprijetili! Pucao je Serginho, no Courtois brani vršcima prstiju i lopta odlazi u korner. Odmah u nastavku akcije Shoji je sjajnoj poziciji nakon ubačaja, ali s nekoliko metara promašuje čitav gol!

1' - Krenula je utakmica u Abu Dhabiju!

-----------------------------------

16.45: Stigli su sastavi! Modrić starta od prve minute, a malo iznenađenje u postavi Madriđana je Marcos Llorente.

Linker
19. travanj 2024 19:50